keuzehulp

Welke sneeuwketting heb ik nodig?

Ga je binnenkort op wintersport en heb je nog geen sneeuwketting? Of zijn ze aan vervanging toe? Vind eenvoudig de sneeuwketting die je nodig hebt voor jouw autobanden. Noteer je bandbreedte/hoogte en diameter in de zoekbalk bovenaan de pagina en vind direct de juiste sneeuwketting. De bandenmaat is af te lezen op de autoband.

Hulp nodig bij het invullen? Lees de uitleg hieronder of bekijk in het voorbeeld hoe je de maten op je banden kan aflezen en in de zoekbalk moet invoeren.

stap 1

De breedte van de band

In het voorbeeld hebben we 175/75-R14 ingevuld. Het eerste getal staat voor de breedte van de band en laat de breedte in millimeters zien. In het geval van het voorbeeld is de band dus 175 mm breed.

Tip!

Belang sneeuwketting

Zorg er altijd voor dat je sneeuwkettingen binnen handbereik hebt liggen als je naar het buitenland gaat. Winterbanden kunnen niet voldoende zijn op wegen waar het geijzeld of gesneeuwd heeft. In sommige landen zijn ze ook verplicht

stap 2

De hoogte van de band

Het getal dat als tweede staat aangegeven, staat voor de hoogte van de band. Deze hoogte is een percentage van de breedte. In het gegeven voorbeeld, 175/75-R14, is de hoogte dus 75% van de breedte.

stap 3

Het type band en de velgmaat

De letter die na de hoogte wordt getoond geeft aan hoe de band gefabriceerd is. In het geval van 175/75-R14 staat de R voor 'Radiaal'. Dit houdt in dat de koorden die de basis vormen van de band, radiaal door de band lopen.

Het laatste getal wat we nodig hebben staat voor de velgmaat, deze staat achter de 'R' in dit geval. Het gaat hier om de velg die diagonaal is gemeten vanaf de velgrand en is in inches.

Tip!

Sneeuwketting omleggen

Wil je weten hoe je een sneeuwketting om je band krijgt? Wij hebben hier een handig stappenplan voor

Ben je benieuwd naar het volledige assortiment sneeuwkettingen van GAMMA? Bekijk dan de overzichtspagina via de onderstaande button:

Bekijk het assortiment

Meer klusadvies

Klusadvies - onderweg - Welke ruitenwissers heb ik nodig? - Thumbnail
Welke ruitenwissers heb ik nodig? keuzehulp
dakkoffer-kiezen-Thumbnail
Welke dakkoffer kies ik voor mijn auto? keuzehulp
Klusadvies - onderweg - Welke motorolie kies ik voor mijn auto? - Thumbnail
Welke motorolie kies ik voor mijn auto? keuzehulp
Klusadvies - onderweg - Welke fiets past bij mij? - Thumbnail
Welke fiets past bij mij? keuzehulp
Klusadvies - onderweg - Welke soort fietsslot kies ik voor mijn fiets? - Thumbnail
Wat is het beste fietsslot voor mijn fiets? keuzehulp
Deze keuzehulp komt voor in