stappenplan

Hoe plamuur ik mijn buitenkozijnen?

Je buitenkozijnen schilderen? Door je ramen te plamuren zorg je voor een mooi egaal resultaat. In dit stappenplan zie je hoe je dat aanpakt. Bekijk de video of de stappen hieronder.

grondverf aanbrengen
stap 1

Grondverf aanbrengen

Zet alle stukken waar blank hout tevoorschijn komt plus de gerepareerde delen in de grondverf.

stap 2

Oneffenheden plamuren

Kleine oneffenheden en kieren worden vaak zichtbaar na het gronden. Behandel ze met plamuur. Doe dit in laagjes van telkens 1 mm, anders gaat de plamuur uitzakken. Dankzij snelplamuur kun je in een paar uur meerdere lagen aanbrengen.

Tip!

Werk ook hier altijd met een breed en een smal plamuurmes. Het brede mes gebruik je als spatel waar een voorraad plamuur op ligt. Het smalle mes gebruik je voor het echte plamuurwerk. Zorg dat het plamuurmes helemaal schoon en vlak is.
Zet het plamuurmes recht op de ondergrond. Trek de plamuur het met een soepele beweging over de beschadiging. Zorg ervoor dat de plamuur alleen achterblijft in het gat en niet op het omringende hout. Laat iedere plamuurlaag telkens geheel uitharden.

stap 3

Plamuur schuren

Schuur ook de plekken die je geplamuurd hebt glad.

stap 4

Kozijn schuren

Schuur het gehele kozijn nogmaals licht op met fijn schuurpapier Korrel 320. Verwijder het stof met een borstel en vochtige doek.

Benodigdheden

Materialen (2)
Gereedschappen (3)
Dit stappenplan komt voor in