stappenplan

Hoe hang ik mijn roljaloezieën op?

Roljaloezieën ophangen is heel eenvoudig. In deze video zie je stap voor stap hoe je dit doet. Bepaal eerst of je jouw roljaloezie in of op de dag wilt monteren. In deze video hangen we de jaloezie in de dag. Je kunt ook een video over roljaloezieën op de dag bekijken.

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Hoe hang ik mijn roljaloezieën op?
stap 1

Positie ophangsteunen aftekenen

Teken de ophangsteunen symmetrisch af. Doe dit op ongeveer 5cm binnen de uiteinden van de roljaloezie.

Hoe hang ik mijn roljaloezieën op?
stap 2

Ophangsteunen vastschroeven

Schroef de ophangsteunen vast met de accuschroefboormachine.

Hoe hang ik mijn roljaloezieën op?
stap 3

Roljaloezie in ophangsteunen klikken

Klik de roljaloezie in de ophangsteunen.

Roljaloezie laten ophangen?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het ophangen van je roljaloezie? Of heb je zelf geen tijd? Laat je klus dan gemakkelijk uitvoeren door een vakman van de GAMMA Klusservice.

Roljaloezie laten ophangen?