inspiratie

Welke kleuren passen in de slaapkamer?

Jij wilt je slaapkamer een nieuwe kleur geven. In je slaapkamer kom je tot rust, dus het is belangrijk om een passende kleur te kiezen die zorgt voor de juiste sfeer. Kleur is namelijk van invloed op je humeur. Daarom is de juiste kleurkeuze heel belangrijk. Maar hoe kies je de juiste kleur en welke kleuren zijn rustgevend? GAMMA geeft tips en ideeën over het kiezen van de juiste kleur voor de slaapkamer.

Kleur in de slaapkamer: licht en fris

Blauw zorgt voor rust en ontspanning. We turen niet voor niets allemaal graag ontspannen over het water of naar de blauwe lucht. Bovendien geeft blauw een ruimtelijk gevoel. Is je slaapkamer niet zo ruim? Dan is blauw dus een goede optie. Er bestaan verschillende soorten blauw. Er is blauw met een puntje groen, fijn vergrijsd blauw en intensief blauw. Ook met groen creëer je eenvoudige een kalme sfeer in de slaapkamer. Groen doet denken aan de natuur – een plek waar veel mensen tot rust komen. Ga je voor lichtblauw of lichtgroen? Zo krijg je een heel frisse slaapkamer. Vul dit eventueel aan met gele en witte tinten.

Slaapkamer kleurinspiratie: donker en knus

Wil je graag een knusse sfeer in de slaapkamer creëren? In dat geval zijn donkere blauwtinten een goede optie. Zo maak je van je slaapkamer een gezellige cocon waarin je je veilig voelt en heerlijk kunt ontspannen. Donkerblauw geeft als het ware een 'omarmend’ gevoel. Neem voor een extra knusse sfeer ook het plafond mee als je je slaapkamer gaat verven. Zorg er wel voor dat je het plafond in een lichtere kleur schildert. Op deze manier houd je het optisch verhogende effect.

Kleurideeën slaapkamer: neutraal en kalm

Wat is de beste kleur voor in de slaapkamer? Kleuren zijn heel persoonlijk. Veel mensen kiezen daarom voor neutrale kleuren. Ook met een neutrale kleur kun je een fijne en rustgevende slaapkamer creëren. Wat zijn neutrale kleuren? Denk aan grijs met een kleurtint, zoals grijs met een vleugje beige of blauw. Een neutrale grijstint is bovendien heel makkelijk te combineren. Met witte accenten blijft het geheel fris en met gekleurde accessoires zorg je dat zelfs de meest neutrale kleur eruit springt. Neutraal is dus geen saaie kleur, maar juist subtiel en veelzijdig.

Welke kleuren niet in de slaapkamer?

Er zijn veel kleuren die in de slaapkamer passen. Maar welke kleuren zijn het minst geschikt voor een slaapkamer? Elke kleur heeft invloed op je humeur. Zo zijn er activerende kleuren, waaronder rood, sommige tinten geel en turquoise. Een activerende kleur in de slaapkamer kan zorgen voor een opgejaagd gevoel. Dit geldt alleen voor de ‘harde’ varianten van kleuren. Kies je bijvoorbeeld een donkerrood met veel grijs erin? Dan krijg je een zachtere, warme kleur rood die juist heel geschikt is voor de slaapkamer.

Uiteindelijk bepaal jij welke kleur in de slaapkamer voor jou werkt. Heb je de juiste kleur voor jouw slaapkamer gevonden? Doe nog meer inspiratie op of volg het handige stappenplan:

Deze inspiratie komt voor in