stappenplan

PVC-laminaatvloer leggen

Voor je begint

Voor je vinyl kliklaminaat kunt leggen, is een goede voorbereiding nodig. Laat het kliklaminaat 48 uur in de ruimte liggen waar de vloer gelegd zal worden. Leg de pakketten plat op de vloer en een stukje van de muur.

Ook de ondergrond moet klaargemaakt worden voor je PVC kliklaminaat kunt leggen. Zorg daarom dat de ondergrond vlak, glad, stofvrij, schoon, hard en droog is. Herstel eventuele beschadigingen en egaliseer de ondergrond.

Bereken hoeveel PVC kliklaminaat je nodig hebt
PVC kliklaminaat vloer leggen
stap 1

Vloer leggen

Gebruik afstandhouders om een voeg tussen de vloer en de muur te creëren en begin met het leggen van de vloer vanuit een hoek.

PVC kliklaminaat op maat snijden
stap 2

Op maat snijden

Met de rolmaat en een scherp mes snijd je de stroken eenvoudig op maat. Snijd de strook in aan de bovenzijde en breek deze voorzichtig af.

Zorg altijd voor een snijstuk van minimaal 30 cm

In het snijstuk kun je snijden als je kleine plekken gaat opvullen. Dit moet wat ruimer zijn, omdat je anders PVC vloermateriaal tekortkomt.

pvc kliklaminaat stroken verbinden
stap 3

Stroken verbinden

Je legt het PVC kliklaminaat door eerst de korte zijde te koppelen en dan de lange zijde.

pvc kliklaminaat afwerking
stap 4

Afwerking

Werk de ruimte vervolgens netjes af met een plint. Hoe je plinten aanbrengt, lees je hier. Handig: na het leggen van het PVC kliklaminaat is de vloer meteen te belopen. Ideaal!

Wist je dat PVC vloeren een erg hoge vocht- en krasweerstand en slijtvastigheid hebben?

Een duurzame keuze, want zo kun je dus extra lang genieten van jouw vloer! Bovendien is PVC laminaat heel eenvoudig schoon te houden.

Benodigdheden

Dit stappenplan komt voor in