stappenplannen
Dievenklauwen aanbrengen

Dievenklauwen monteren

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Naar buiten openslaande ramen en deuren zijn inbraakgevoelig. Een inbreker licht ze zó uit de sponning door de scharnierpennen eruit te tikken. Met dievenklauwen is dat euvel in een handomdraai verholpen.

 

Tip!
Loop je huis eens kritisch langs op inbraakgevoelige plaatsen en tref maatregelen waar nodig. Bekijk ook het stappenplan buitenlamp aanleggen.

 

assortiment sloten en scharnieren

Bekijk de benodigheden
01

Scharnieren controleren

Controleer of de scharnieren goed vast zitten en soepel draaien. Zet ze zonodig vast en olie de scharnierpennen in. Als de scharnieren niet zo best meer zijn, vervang ze dan door veiligheidsscharnieren. Deze zijn al voorzien van dievenklauwen.

02

Beveiligen met dievenpennen

Lichte raampjes (bovenlichtjes) kun je ook beveiligen met dievenpennen. Verwijder de middelste schroef van het scharnier en schroef er een dievenpen voor in de plaats.

03

Twee gaten boren

Boor op 2 plaatsen een gat van 6mm in het raam, 5cm onder het scharnier. Voor meer informatie, klik op boren.

04

Centreerpunten invoegen

Steek de centreerpunten in de gaten en sluit het raam. Zie tevens meten van lengte en breedte. Boor op de afdrukken van de centreerpunten een gat in het kozijn van 10mm en 2cm diep.
05

Dievenpennen in raam slaan

Boor ook de gaten in het raam uit tot 10mm en 3cm diep. Sla de dievenpennen in het raam en de contrabussen in het kozijn.
06

Veilige Woning vignet

In veel gemeentes voert de politie desgewenst een veiligheidscontrole uit. Als je al hun aanbevelingen hebt opgevolgd, krijgt je woning het Veilige Woning vignet. Dat embleem ontmoedigt inbrekers al op voorhand.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (2)  • Gereedschappen (5)