klusadvies
Plisségordijnen

Plisségordijnen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Plisségordijnen zijn gordijnen die zichzelf opvouwen bij het openen. Plisségordijnen geven je interieur direct een sfeervolle uitstraling en zijn uitermate geschikt voor in de woonkamer. Op deze pagina vind je informatie over de verschillende soorten plisségordijnen , onze collectie, de montage en het onderhoud van je plisségordijnen.

 

Bekijk de benodigheden
Plisségordijnen

Plissé of dupli plissé

Je kunt kiezen voor plisségordijnen of dupli plisségordijnen. Een plisségordijn is gemaakt van één laag stof. Een dupli plissegordijn bestaat uit twee lagen stof, waardoor er een ‘honingraat’ ontstaat. 

Door de bijzondere honingraatstructuur van het dupligordijn zijn de optrekkoorden van dit type plisségordijn niet zichtbaar. De honingraat zorgt bovendien voor tot wel 46% minder warmteverlies via het raam. Een mooie energiebesparing die bijdraagt aan een comfortabele leefomgeving. In de zomer zorgt de duplistof ook nog eens dat er minder warmte binnenkomt in de kamer.

Plisségordijn en dupliplisségordijn

Top Down Bottom Up en Top Down

Nog meer spelen met de lichtinval en inkijk? Kies dan voor Top Down Bottom Up plisségordijnen. Dit type plisségordijn kun je vanaf de onderzijde én de bovenzijde openen. Hierdoor kun je eindeloos variëren met de stand van jouw plisségordijnen voor een afwisselend effect. Je bepaalt zelf de inkijk en lichtinval. Een Top Down plisségordijn kun je alleen vanaf de onderzijde openen.

Top down buttom up en top down

Onze collectie plisségordijnen

Bij GAMMA heb je een ruime keuze aan plisségordijnen. De plisségordijnen met enkele stof laten wel licht door maar geven geen doorkijk. Ze zijn ook verkrijgbaar in een Top Down Bottom Up variant waardoor je optimaal met zicht en licht kunt spelen. Dupli plisségordijnen zijn verkrijgbaar in zowel lichtdoorlatend als verduisterend en hebben ook een isolerende functie. Voor je zolderkamer heeft GAMMA een dakraammodel met verduisterende plisséstof.

Onze plisségordijnen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en stijlen. Kies bijvoorbeeld een wit plisségordijnen voor een moderne woonstijl en zandkleurige voor een meer natuurlijke look.

Al onze plisségordijnen zijn voorzien van kinderbeveiliging. Met de kettingspanner zorg je dat jonge kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Plisségordijn

Opmeten en monteren plisségordijn

Opmeten van je kozijnen

Om de juiste maat plisségordijnen te kiezen moet je de afmetingen van je kozijnen weten. Je kunt jouw plisségordijnen op de dag of in de dag ophangen. Als je jou plisségordijn op de dag ophangt dan hangt deze voor je kozijn. Kiest je voor in de dag dan hangt het binnen het kozijn. Zo meet je jouw kozijnen:

Meten van plisségordijnen in de dag
Breedte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de breedte van je kozijn. Neem de kleinst gemeten maat en trek daar 1 cm van af. Zo komen je jaloezieën niet tegen het kozijn aan te hangen en zullen ze soepel openen en sluiten.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van je kozijn. Ook hier geldt de kleinste maat. Trek daar weer 1 cm van af om je jaloezieën soepel te kunnen openen en sluiten.

Meten van het plisségordijnen op de dag
Breedte: meet nauwkeurig de breedte van je kozijn. Wil je dat jouw jaloezieën jouw kozijn overlappen? Tel dan de gewenste overlap op bij de breedte van je kozijn.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van je kozijn. Tel de eventueel gewenste overlap op bij de gemeten hoogte.

Montage en onderhoud van je plisségordijnen

De montage van je plisségordijn duurt niet lang. Je kunt plisségordijnen op de muur, in of op het kozijn of aan het plafond monteren. Je ontvangt bij jouw plisségordijnen een montage-instructie en alle benodigde montagematerialen. Naast het schoonmaken van de gordijnen, hoef je geen onderhoud aan je plisségordijnen te verrichten. Je maakt jouw plisségordijn eenvoudig schoon met een licht vochtige doek.

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak. 

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Meer informatie over plisségordijnen :