klusadvies
Plisségordijnen

Plisségordijnen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Plisségordijnen zijn gordijnen die zichzelf opvouwen bij het openen. Plisségordijnen geven uw interieur direct een sfeervolle uitstraling en zijn uitermate geschikt voor in de woonkamer. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende soorten plisségordijnen , onze collectie, de montage en het onderhoud van uw plisségordijnen.

 

Bekijk de benodigheden
Plisségordijnen

Plissé of dupli plissé

U kunt kiezen voor plisségordijnen of dupli plisségordijnen. Een plisségordijn is gemaakt van één laag stof. Een dupli plissegordijn bestaat uit twee lagen stof, waardoor er een ‘honingraat’ ontstaat. 

Door de bijzondere honingraatstructuur van het dupligordijn zijn de optrekkoorden van dit type plisségordijn niet zichtbaar. De honingraat zorgt bovendien voor tot wel 46% minder warmteverlies via het raam. Een mooie energiebesparing die bijdraagt aan een comfortabele leefomgeving. In de zomer zorgt de duplistof ook nog eens dat er minder warmte binnenkomt in de kamer.

Plisségordijn en dupliplisségordijn

Top Down Bottom Up en Top Down

Nog meer spelen met de lichtinval en inkijk? Kies dan voor Top Down Bottom Up plisségordijnen. Dit type plisségordijn kunt u vanaf de onderzijde én de bovenzijde openen. Hierdoor kunt u eindeloos variëren met de stand van uw plisségordijnen voor een afwisselend effect. U bepaalt zelf de inkijk en lichtinval. Een Top Down plisségordijn kunt u alleen vanaf de onderzijde openen.

Top down buttom up en top down

Onze collectie plisségordijnen

Bij GAMMA heeft u een ruime keuze aan plisségordijnen. De plisségordijnen met enkele stof laten wel licht door maar geven geen doorkijk. Ze zijn ook verkrijgbaar in een Top Down Bottom Up variant waardoor u optimaal met zicht en licht kunt spelen. Dupli plisségordijnen zijn verkrijgbaar in zowel lichtdoorlatend als verduisterend en hebben ook een isolerende functie. Voor uw zolderkamer heeft GAMMA een dakraammodel met verduisterende plisséstof.

Onze plisségordijnen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en stijlen. Kies bijvoorbeeld een wit plisségordijnen voor een moderne woonstijl en zandkleurige voor een meer natuurlijke look.

Al onze plisségordijnen zijn voorzien van kinderbeveiliging. Met de kettingspanner zorgt u dat jonge kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Plisségordijn

Opmeten en monteren plisségordijn

Opmeten van uw kozijnen

Om de juiste maat plisségordijnen te kiezen moet u de afmetingen van uw kozijnen weten. U kunt uw plisségordijnen op de dag of in de dag ophangen. Als u uw plisségordijn op de dag ophangt dan hangt deze voor uw kozijn. Kiest u voor in de dag dan hangt het binnen het kozijn. Zo meet u uw kozijnen:

Meten van plisségordijnen in de dag
Breedte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de breedte van uw kozijn. Neem de kleinst gemeten maat en trek daar 1 cm van af. Zo komen uw jaloezieën niet tegen het kozijn aan te hangen en zullen ze soepel openen en sluiten.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van uw kozijn. Ook hier geldt de kleinste maat. Trek daar weer 1 cm van af om uw jaloezieën soepel te kunnen openen en sluiten.

Meten van het plisségordijnen op de dag
Breedte: meet nauwkeurig de breedte van uw kozijn. Wilt u dat uw jaloezieën uw kozijn overlappen? Tel dan de gewenste overlap op bij de breedte van uw kozijn.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van uw kozijn. Tel de eventueel gewenste overlap op bij de gemeten hoogte.

Montage en onderhoud van uw plisségordijnen

De montage van uw plisségordijn duurt niet lang. U kunt plisségordijnen op de muur, in of op het kozijn of aan het plafond monteren. Uw ontvangt bij uw plisségordijnen een montage-instructie en alle benodigde montagematerialen. Naast het schoonmaken van de gordijnen, hoeft u geen onderhoud aan uw plisségordijnen te verrichten. U maakt uw plisségordijn eenvoudig schoon met een licht vochtige doek.

HR++ glas

Heeft u HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie u aanschaft en hoe u deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak. 

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer uw raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in uw raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Meer informatie over plisségordijnen :