klusadvies
Rolgordijn

Rolgordijnen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Rolgordijnen zijn in Nederland niet voor niets de populairste raamdecoratie. Ze zijn namelijk bijna overal te gebruiken. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten , dessins en kleuren. Hierdoor is er altijd wel een rolgordijn dat bij je situatie past. Of je nu sfeer wilt creëren in je woonkamer of je slaapkamer wilt verduisteren, met een rolgordijn vind je altijd waar je naar op zoek bent.

 

Bekijk de benodigheden
Rolgordijn

Voor elke ruimte een rolgordijn

Rolgordijnen zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte in je huis. Kies voor lichtdoorlatende of verduisterende rolgordijnen of rolgordijnen speciaal voor in de badkamer. Lichtdoorlatende rolgordijnen zorgen voor een mooie natuurlijke lichtinval en verduisterende rolgordijnen zijn perfect voor slaap- en kinderkamers. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor je badkamer? Dan is een rolgordijn met vochtwerende coating ideaal.

Kleuren en dessins van onze rolgordijnen

Op zoek naar een rolgordijn die aansluit op jouw interieur en woonstijl? Kies dan voor een rolgordijn uit de collectie van GAMMA. Je hebt keuze uit zeer veel kleuren, structuren en trendy dessins. Het aanbod is altijd van deze tijd en zo ben je verzekerd van een rolgordijn dat aansluit op je wensen!

Rolgordijn

Onze collectie rolgordijnen

Bij GAMMA zit je goed voor een zeer uitgebreide collectie rolgordijnen in uiteenlopende kleuren en dessins. Je hebt ruime keuze uit lichtdoorlatende rolgordijnen, verduisterende rolgordijn en vochtbestendige rolgordijnen voor in de badkamer. Ook voor rolgordijnen voor dakramen zit je goed bij ons. Eens een keer wat anders? Kies voor een rolgordijn met schulp aan de onderzijde.

Collectie

Opmeten rolgordijn

Opmeten van je kozijnen

Om de juiste maat voor je rolgordijn te bepalen moet je de afmetingen van je kozijnen weten. Je kunt jouw jaloezieën op de dag of in de dag ophangen. Als je je horizontale jaloezieën op de dag ophangt dan hangen ze voor je kozijnen. Kies je voor in de dag dan hangen ze binnen de kozijnen. Zo meet je jouw kozijnen :

Meten van je rolgordijn in de dag
Breedte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de breedte van je kozijn. Neem de kleinst gemeten maat en trek daar 1 cm van af. Zo komt je rolgordijn niet tegen het kozijn aan te hangen en zal het soepel omhoog en omlaag gaan.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van je kozijn. Ook hier geldt de kleinste maat. Trek daar weer 1 cm van af om je rolgordijn soepel op en neer te laten gaan.

Meten van je rolgordijn op de dag
Breedte: meet nauwkeurig de breedte van je kozijn. Wil je dat je rolgordijn je kozijn overlapt? Tel dan de gewenste overlap op bij de breedte van je kozijn.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van je kozijn. Tel de eventueel gewenste overlap op bij de gemeten hoogte.

Montage en onderhoud van je rolgordijn

Het monteren van een rolgordijn duurt niet lang. Je kunt je rolgordijn op de muur, in of op het kozijn of aan het plafond monteren. Door het vernieuwde ophangsysteem kun je jouw rolgordijn niet fout monteren. Je rolgordijn wordt geleverd met montage-instructie en alle benodigde montagematerialen. Het kettingmechanisme kun je naar keuze links of rechts plaatsen. Indien nodig kun je zelf je rolgordijn in de breedte inkorten. Hiervoor moet je een deel van de buis afzagen en een stuk van het doek afknippen. In de montage-instructie staat hoe je dit exact moet doen.

We leveren al onze rolgordijnen inclusief kinderbeveiliging. Met de kettingspanner zorg je dat jonge kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Naast het schoonmaken van het rolgordijn, is er geen onderhoud nodig. Je kunt je rolgordijn eenvoudig reinigen met een licht vochtige doek.

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak. 

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Meer informatie over rolgordijnen :