Roljaloezie

Roljaloezieën

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Een roljaloezie heeft twee stoflagen die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Deze dubbele stoflagen maken een roljaloezie multifunctioneel en daardoor bruikbaar in vrijwel iedere ruimte. Met de kettingbediening regelt u eenvoudig de inkijk en de lichtinval. Veel openheid of privacy, een verlichte of juist een donkere kamer, het kan allemaal met roljaloezieën.

 

Bekijk de benodigheden
Roljaloezie

Sfeervol en eenvoudig lichtinval reguleren

Een roljaloezie is zowel decoratief als functioneel. Roljaloezieën bestaan uit twee lagen stof die zijn onderverdeeld in horizontale banen. Deze banen zijn transparant of niet-transparant. Door de lagen langs elkaar te schuiven, speelt u met de lichtinval. Als de roljaloezie halfopen is, krijgt u een gefilterde lichtinval. Wanneer de roljaloezie volledig gesloten is, dan heeft u minder zonlicht en meer privacy. Door deze uitgebreide mogelijkheden zijn roljaloezieën ideaal voor in de woonkamer.

Welke roljaloezie past uw woonstijl?

Gaat u voor een modern interieur? Kies dan voor een roljaloezie in de kleur antraciet, zwart, grijs of wit . Heeft uw interieur een natuurlijke uitstraling? Ga dan voor een roljaloezie in het bruin, taupe of met een hout- of linnenlook. U heeft veel keuze bij GAMMA, er zit er altijd wat passends voor u bij!

Woonstijl roljaloezie

Onze collectie roljaloezieën

Speel eenvoudig met uw lichtinval met onze roljaloezieën. Ze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende effen kleuren en structuren. Bij al onze roljaloezieën kunt u kiezen om het kettingmechanisme links of rechts te plaatsen. We leveren al onze roljaloezieën inclusief kinderbeveiliging. Met de kettingspanner zorgt u dat jonge kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Roljaloezie

Roljaloezie opmeten

Opmeten van uw kozijnen

Om de juiste maat roljaloezieën te kiezen moet u de afmetingen van uw kozijnen weten. U kunt uw roljaloezie op de dag of in de dag ophangen. Als u uw roljaloezieën op de dag ophangt dan hangen ze voor uw kozijnen. Kiest u voor in de dag dan hangen ze binnen de kozijnen. Zo meet u uw kozijnen:

Meten van roljaloezieën in de dag
Breedte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de breedte van uw kozijn. Neem de kleinst gemeten maat en trek daar 1 cm van af. Zo komen uw jaloezieën niet tegen het kozijn aan te hangen en zullen ze soepel openen en sluiten.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van uw kozijn. Ook hier geldt de kleinste maat. Trek daar weer 1 cm van af om uw roljaloezieën soepel te kunnen openen en sluiten.

Meten van roljaloezieën op de dag
Breedte: meet nauwkeurig de breedte van uw kozijn. Wilt u dat uw roljaloezieën uw kozijn overlappen? Tel dan de gewenste overlap op bij de breedte van uw kozijn.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van uw kozijn. Tel de eventueel gewenste overlap op bij de gemeten hoogte.

Montage en onderhoud van uw roljaloezieën

Het duurt niet lang om uw roljaloezieën te monteren. U kunt uw roljaloezieën op de muur, in of op het kozijn of aan het plafond monteren. Uw roljaloezie wordt geleverd met montage-instructie en alle benodigde montagematerialen. Indien nodig kunt u uw roljaloezieën in de breedte inkorten.

Behalve schoonmaken is er geen onderhoud nodig. U kunt uw roljaloezieën eenvoudig reinigen met een licht vochtige doek.

HR++ glas

Heeft u HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie u aanschaft en hoe u deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak. 

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer uw raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in uw raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Meer informatie over roljaloezieën :