stappenplannen
Rolgordijnen

Rolgordijnen

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Rolgordijnen zijn bijna overal te gebruiken. Ze zijn ook nog eens eenvoudig te monteren. GAMMA helpt u daar graag bij. In onze handige klusvideo’s ziet u stap voor stap hoe een rolgordijn kunt opmeten, inkorten en ophangen, in de dag en op de dag. Kijk onderaan deze pagina voor een uitleg over in de dag en op de dag.

 

Assortiment raamdecoratie GAMMA

Bekijk de benodigheden
Rolgordijnen - idd

Rolgordijnen in de dag

Uw rolgordijn in het venster monteren? Dan hangt u hem in de dag. In deze klusvideo ziet u stap voor stap hoe u het rolgordijn opmeet, inkort en ophangt.

 

Bekijk meer

Rolgordijnen - odd

Rolgordijnen op de dag

Kiest u voor rolgordijn over het venster ? Dan hangt u hem op de dag. Bekijk deze video voor een uitgebreide instructie over het opmeten, inkorten en ophangen van uw gordijn. 

 

Bekijk meer

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

U kunt uw raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als u uw raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer u de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

Raamdecoratie - schema in de dag of op de dag

HR++ glas

Heeft u HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie u aanschaft en hoe u deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer uw raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in uw raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.