stappenplannen
Rolgordijnen

Rolgordijnen

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Rolgordijnen zijn bijna overal te gebruiken. Ze zijn ook nog eens eenvoudig te monteren. GAMMA helpt je daar graag bij. In onze handige klusvideo’s zie je stap voor stap hoe een rolgordijn kunt opmeten, inkorten en ophangen, in de dag en op de dag. Kijk onderaan deze pagina voor een uitleg over in de dag en op de dag.

 

Assortiment raamdecoratie GAMMA

Bekijk de benodigheden
Rolgordijnen - idd

Rolgordijnen in de dag

Je rolgordijn in het venster monteren? Dan hang je hem in de dag. In deze klusvideo zie je stap voor stap hoe je het rolgordijn opmeet, inkort en ophangt.

 

Bekijk meer

Rolgordijnen - odd

Rolgordijnen op de dag

Kies je voor rolgordijn over het venster ? Dan hang je hem op de dag. Bekijk deze video voor een uitgebreide instructie over het opmeten, inkorten en ophangen van je gordijn. 

 

Bekijk meer

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

Raamdecoratie - schema in de dag of op de dag

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.