stappenplannen
Raamdecoratie - Roljaloezie

Roljaloezie

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Roljaloezieën zijn multifunctioneel en daardoor bruikbaar in vrijwel iedere ruimte. U kunt eenvoudig zelf een roljaloezie monteren. Om u daarbij te helpen heeft GAMMA handige klusvideo's gemaakt. Hierin ziet u stap voor stap hoe u een roljaloezie opmeet, inkort en ophangt, in de dag of op de dag. Kijk onderaan deze pagina voor een uitleg over in de dag en op de dag.

 

Assortiment raamdecoratie GAMMA

Bekijk de benodigheden
Roljaloezieën - idd

Roljaloezie in de dag

Uw roljaloezie in de dag monteren? Deze klusvideo laat u zien hoe u de juiste maat van roljaloezieën bepaalt, hoe u ze inkort en hoe u roljaloeziën ophangt.
 

Bekijk meer

Roljaloezieën - odd

Roljaloezie op de dag

Gaat u een roljaloezie op de dag monteren? Bekijk dan deze handige klusvideo over het bepalen van de maat, het korter maken en het ophangen van uw roljaloezie.


Bekijk meer

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

U kunt uw raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als u uw raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer u de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

Raamdecoratie - schema in de dag of op de dag

HR++ glas

Heeft u HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie u aanschaft en hoe u deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer uw raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in uw raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.