keuzehulp

Hoe kies ik een barbecue?

Ben je op zoek naar de perfecte barbecue voor in jouw tuin of op je balkon? Ontdek ons breed scala aan bbq's, met elk een ander uiterlijk en verschillende mogelijkheden. Van de klassieke houtskoolgrill tot de geavanceerde gasbarbecue: er is voor ieder wat wils. GAMMA vertelt je per type wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Houtskoolbarbecue

Dit type bbq wordt verwarmd door houtskoolblokken of briketten. De houtskool wordt onder het grillrooster geplaatst.

Voordelen:
- Het eten krijgt een lekkere, rokerige smaak.
- Vaak iets goedkoper in aanschaf.

Nadelen:
- Houtskool en briketten moeten lang opwarmen
- De temperatuur is wat moeilijker te regelen; je bent afhankelijk van de brandende kolen of briketten.

Bekijk alle houtskoolbarbecues

Gasbarbecue

Deze bbq wordt verwarmd door een gasfles. Ze gebruiken een ontstekingsmechanisme om gas te laten branden.

Voordelen:
- Binnen enkele minuten is deze barbecue op temperatuur.
- De temperatuur is goed te regelen door de aanwezigheid van een temperatuurregelaar.
- Barbecueën zonder rook, waardoor je 'm ook kunt gebruiken in overdekte ruimtes of op je balkon.

Nadelen:
- Vlees en andere producten krijgen geen rokerige smaak.
- Iets duurder in aanschaf dan een houtskoolbarbecue.
- Naast een barbecue dien je ook een goedgekeurde gasfles aan te schaffen.

Bekijk alle gasbarbecues

Kamado barbecue

De kamado bbq wordt ook wel een keramische barbecue genoemd en wordt gemaakt van hittebestendig keramiek. Het ontwerp lijkt op dat van een grote, ronde pot met een deksel.

Voordelen:
- Mogelijkheid om mee te slow-cooken.
- Geeft een typische rooksmaak.
- Creëer gemakkelijk extra werkruimte met behulp van de handige uitklaptafels.

Nadelen:
- Duurder in aanschaf.
- Kost relatief veel tijd om af te koelen.

Bekijk alle keramische barbecues

Elektrische barbecue

Dit type barbecue wordt verwarmd door elektriciteit in plaats van traditionele brandstoffen zoals houtskool of gas. Deze barbecues hebben elektrische verwarmingselementen die warmte genereren om het voedsel te grillen.

Voordelen:
- Direct na het aanzetten te gebruiken.
- Door de temperatuurregelaar is de temperatuur gemakkelijk te regelen.
- Geen rook bij het barbecueën, dus geschikt voor op balkons of in overdekte ruimtes.
- Vaak een compact model, dus je kunt hem gemakkelijk meenemen.

Nadelen:
- Zonder stroomaansluiting kun je de elektrische barbecue niet te gebruiken
- Vlees en andere producten krijgen geen rokerige smaak.

Bekijk alle elektrische barbecues
Deze keuzehulp komt voor in