klusadvies
Inbraakpreventie

Inbraakpreventie: doe de check

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Een inbraak of een poging daartoe heeft vaak een grote impact. Het kan gevolgen hebben voor uw gevoel van veiligheid, uw concentratie en uw nachtrust. Met goede inbraakbeveiliging houdt u inbrekers buiten de deur en schrikt u ze af een poging te wagen. Hoe checkt u of uw huis goed beveiligd is? Let op de volgende zaken om een inbraak te voorkomen.

 

 

Bekijk de benodigheden

kijk door de ogen van de inbreker

Bekijk uw huis door de ogen van een inbreker. Waar zou u zelf inbreken? Let op zwakke plekken zoals openstaande ramen, beklimbare kliko’s en regenpijpen die naar een dak of slecht beveiligd raam leiden, oude schuifpuien zonder keurmerk en oplegsloten. Kijk voor meer informatie op Inbraakmethodes.

Inbraakpreventie_raam sluiten

Ramen en deuren sluiten

Zijn uw ramen en deuren altijd afgesloten als u van huis gaat? Zorg dat u dat altijd doet, al is het maar voor even. Inbrekers maken vaak van de gelegenheid gebruik en hebben niet lang nodig om binnen te komen en weer naar buiten te gaan.

Inbraakpreventie_buiten verlichting

Buitenverlichting

Zorg ’s avonds en ’s nachts voor goede buitenverlichting. Inbrekers houden niet van licht. Met een schemerschakelaar of bewegingssensor zorgt u dat uw buitenverlichting op de juiste momenten brandt. Bij GAMMA vindt u een ruim assortiment buitenverlichting.

Inbraakpreventie_bewoonde indruk

Bewoonde indruk

Zorg dat uw woning altijd een bewoonde indruk maakt, ook als u op vakantie bent. Sluit bijvoorbeeld meerdere lampen aan op tijdschakelaars. Het beste is als lampen elke dag op een ander tijdstip aangaan. Zorg ook dat uw post zich niet zichtbaar opstapelt.

Inbraakpreventie_beveiliging goed zichtbaar

Beveiliging goed zichtbaar

Zorg dat uw beveiliging zichtbaar aanwezig is. Het is bewezen dat inbrekers bij goed zichtbare beveiliging afhaken. Voorbeelden van goed zichtbare producten zijn anti-inbraakstrips voor deuren en ramen en barrièrestangen voor klapramen.

Inbraakpreventie_check sloten

Check sloten en andere beveiliging

Check of het beslag op uw voordeur voorzien is van zichtbare schroeven aan de buitenzijde: dit kan inbrekers uitnodigen een poging te wagen. Controleer ook of uw sloten en andere beveiligingsproducten voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en SKG.

nog meer checken

Kijk op Inbraak voorkomen of doe de inbraakpreventiecheck op de website van de stichting Nationale Inbraakpreventie weken.