klusadvies
Kinderbeveiliging

Kinderbeveiliging

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Je wilt uiteraard dat je huis een veilige plek is voor je kinderen. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Jaarlijks vinden er in Nederland tienduizenden ongelukken met kinderen plaats in huis. Vooral de allerkleinsten zijn vaak het slachtoffer. Gelukkig zijn er producten op de markt die de kans op een ongeluk een stuk kleiner maken. Welke kinderbeveiligingsproducten vind je bij GAMMA?

 

 

Bekijk de benodigheden
traphekje

Traphekje

Met een traphekje boven aan de trap voorkom je dat je kinderen naar beneden vallen. Met een hekje onderaan de trap voorkom je dat ze omhoog kunnen klimmen en vallen. Je kunt een traphekje ook in een deuropening plaatsen. Lees meer over traphekjes op de informatiepagina Traphekjes.

 

 

babyfoon

Babyfoon

Met een babyfoon kun je je baby met een gerust hart in zijn bedje laten liggen. Als hij wakker wordt dan hoor je dat ook elders in je huis. Met een babyfoon met camera kun je ook zien of je baby rustig slaapt. Lees meer over de verschillende soorten op de informatiepagina Babyfoons.
 

 

 

Deurstoppers

Deurstoppers

Een deurstopper voorkomt dat de vingers van je kind tussen de deur bekneld kunnen raken als deze dichtslaat. Je kunt kiezen voor een klassieke deurstop op de grond, deze kunnen kinderen echter verplaatsen. Een deurstopper speciaal voor kinderen plaats je hoog op de deur zodat ze er niet bij kunnen.

 

deurvertragers

Deurvertragers

Deuren kunnen onverwacht hard dichtslaan, waardoor kindervingers bekneld kunnen raken. Met een deurvertrager valt de deur zachtjes dicht en is er alle tijd om de vingers weg te trekken. Je monteert een deurvertrager eenvoudig aan de bovenzijde van het deurkozijn.

koordkikker

Koordkikkers

Touwtjes van jaloezieën en andere raamdecoratie kunnen levensgevaarlijk zijn. Kinderen kunnen er in verstrikt raken en stikken. Dit is simpel te voorkomen met een koordkikker. Hiermee zorg je dat de touwtjes netjes zijn weggewerkt op een hoogte waar kinderen niet bij kunnen.

 

Hoekbeschermers

Hoekbeschermers

Scherpe hoeken van bijvoorbeeld het aanrecht, tafels en andere meubels kunnen lelijke verwondingen geven aan kinderen. Met hoekbeschermers zorg je dat zij zich minder snel zullen bezeren als ze tegen een hoek aan stoten. Hoekbeschermers bevestig je met schroeven of met tape.

Kastdeurklemmen

Kastdeurklemmen

Met een kastdeurklem zorg je dat je kinderen niet met hun vingers tussen de deur komen van bijvoorbeeld keukenkastjes en vitrinekasten. Bovendien zorg je zo dat ze niet bij de spullen kunnen komen die in die kastjes staan.

 

 

 

Deurschuivers

Deurschuivers

Met een deurschuiver voorkom je dat kinderen kasten openen. Je kunt een deurafsluiter bijvoorbeeld gebruiken om schoonmaakmiddelen en medicijnen veilig op te bergen. Een deurschuiver plaat je eenvoudig en haalt je gemakkelijk weer weg zonder de kast te beschadigen.

 

universele afsluiter

Universele afsluiters

Een universele afsluiter komt overal in huis van pas. Je kunt er bijvoorbeeld het toilet, een vitrinekast met kostbare spullen of de vriezer mee afsluiten. Een universele afsluiter is voorzien van zuignappen waardoor je deze eenvoudig op ieder glad oppervlak vastmaakt.

 

 

veiligheidshaakjes

Veiligheidshaakjes

Met veiligheidshaakjes voorkom je dat kinderen bij de inhoud van een kast of lade kunnen. Het haakje zorgt er namelijk voor dat de kast niet zomaar te openen is. De haakjes zijn eenvoudig te monteren. Dit doet je aan de binnenkant van de kast of la. Hierdoor zijn de veiligheidshaakjes mooi weggewerkt.

 

Stopcontactbescherming

Stopcontactbescherming

Met stopcontactbescherming voorkom je dat kinderen een schok kunnen krijgen. Er zijn 2 soorten. Een stopcontactplug is geschikt als je een stopcontact niet of nauwelijks gebruikt. Een stopcontact met een stopcontactbeschermer kun je eenvoudig blijven gebruiken door een stekker erin te steken en te draaien.

 

Anti-slipmatten

Anti-slipmatten

In bad kunnen kinderen gemakkelijk uitglijden en zich bezeren. Met een antislipmat zorg je dat ze niet zo eenvoudig meer een smak kunnen maken. Je kunt ook kiezen voor antislipstickers, deze hebben gelijk een leuk decoratief effect.