klusadvies
Traphekjes

Traphekjes

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Met een traphekje maakt je je woning veilig voor je kleine kinderen. Je kunt zo’n veiligheidshekje gebruiken voor bij de trap of als deurhekje. Traphekjes kunnen ook van pas komen als je huisdieren hebt. Welke soorten traphekjes vind je bij GAMMA? En hoe kun je ze bevestigen? Lees meer over kinderhekjes.

 

 

Bekijk de benodigheden

sluitmethode

Traphekjes hebben verschillende sluitmethodes. Alle traphekjes worden bij het sluiten vergrendeld. De meeste traphekjes sluit je door ze op te tillen en in de sluitkom te plaatsen. Dit gaat meestal met een handige eenhandsbediening. Er zijn ook hekjes die je kunt vastzetten met een voetpedaal, zo houd je je handen vrij.

sluitmethode traphekje

traphekje bevestigen

De meeste traphekjes maak je met schroeven vast. Er zijn ook traphekjes om te klemmen. Je kunt zo’n traphekje zonder boren bevestigen. Dit komt van pas als je weinig ruimte hebt voor het hekje of als je geen gaten in je muur of balustrade wilt maken. Alle traphekjes hebben een variabele breedte die je zelf kunt instellen bij het bevestigen.

oprolbare traphekjes

De nieuwste innovatie is een oprolbaar traphekje. Deze is niet gemaakt van hout of metaal, maar van een stevige mesh-stof. Deze rol je met 1 hand uit en klik je vast aan de andere zijde van de trap of deur. Een oprolbaar traphekje is eenvoudig te verwijderen. Dit maakt dit ook een mooie oplossing als je weinig ruimte hebt voor je traphekje.

oprolbare traphekjes

kinderhekje monteren

Volg de meegeleverde montagehandleiding om je traphekje te monteren. Op welke plekken is het slim om een traphekje te monteren? Uiteraard bovenaan de trap: altijd op de vloer en niet op een trede. Een traphekje komt ook van pas onderaan een trap. Zo voorkom je dat kinderen naar boven kunnen klimmen en vallen. Je kunt een traphekje ook in een deuropening monteren.