klusadvies
Traphekjes

Traphekjes

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Met een traphekje maakt u uw woning veilig voor uw kleine kinderen. U kunt zo’n veiligheidshekje gebruiken voor bij de trap of als deurhekje. Traphekjes kunnen ook van pas komen als u huisdieren heeft. Welke soorten traphekjes vindt u bij GAMMA? En hoe kunt u ze bevestigen? Lees meer over kinderhekjes.

 

 

Bekijk de benodigheden

sluitmethode

Traphekjes hebben verschillende sluitmethodes. Alle traphekjes worden bij het sluiten vergrendeld. De meeste traphekjes sluit u door ze op te tillen en in de sluitkom te plaatsen. Dit gaat meestal met een handige eenhandsbediening. Er zijn ook hekjes die u kunt vastzetten met een voetpedaal, zo houdt u uw handen vrij.

sluitmethode traphekje

traphekje bevestigen

De meeste traphekjes maakt u met schroeven vast. Er zijn ook traphekjes om te klemmen. U kunt zo’n traphekje zonder boren bevestigen. Dit komt van pas als u weinig ruimte heeft voor het hekje of als u geen gaten in uw muur of balustrade wilt maken. Alle traphekjes hebben een variabele breedte die u zelf kunt instellen bij het bevestigen.

oprolbare traphekjes

De nieuwste innovatie is een oprolbaar traphekje. Deze is niet gemaakt van hout of metaal, maar van een stevige mesh-stof. Deze rolt u met 1 hand uit en klikt u vast aan de andere zijde van de trap of deur. Een oprolbaar traphekje is eenvoudig te verwijderen. Dit maakt dit ook een mooie oplossing als u weinig ruimte heeft voor uw traphekje.

oprolbare traphekjes

kinderhekje monteren

Volg de meegeleverde montagehandleiding om uw traphekje te monteren. Op welke plekken is het slim om een traphekje te monteren? Uiteraard bovenaan de trap: altijd op de vloer en niet op een trede. Een traphekje komt ook van pas onderaan een trap. Zo voorkomt u dat kinderen naar boven kunnen klimmen en vallen. U kunt een traphekje ook in een deuropening monteren.