stappenplannen

Buitenkozijnen plamuren

6 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Je buitenkozijnen schilderen? Door je ramen te plamuren zorg je voor een mooi egaal resultaat. In dit stappenplan zie je hoe je dat aanpakt. Bekijk de video of de stappen hieronder.

 

Bekijk de benodigheden
Stap 15: buiten kozijnen
15

Grondverf aanbrengen

Zet alle stukken waar blank hout tevoorschijn komt plus de gerepareerde delen in de grondverf.

Stap 16: buiten kozijnen
16

Oneffenheden plamuren

Kleine oneffenheden en kieren worden vaak zichtbaar na het gronden. Behandel ze met plamuur. Doe dit in laagjes van telkens 1 mm, anders gaat de plamuur uitzakken. Dankzij snelplamuur kun je in een paar uur meerdere lagen aanbrengen.

Tip
Werk ook hier altijd met een breed en een smal plamuurmes. Het brede mes gebruik je als spatel waar een voorraad plamuur op ligt. Het smalle mes gebruik je voor het echte plamuurwerk. Zorg dat het plamuurmes helemaal schoon en vlak is.

Zet het plamuurmes recht op de ondergrond. Trek de plamuur het met een soepele beweging over de beschadiging. Zorg ervoor dat de plamuur alleen achterblijft in het gat en niet op het omringende hout. Laat iedere plamuurlaag telkens geheel uitharden.

Stap 17: buiten kozijnen
17

Plamuur schuren

Schuur ook de plekken die je geplamuurd hebt glad.

Stap 20: buiten kozijnen
20

Kozijn schuren

Schuur het gehele kozijn nogmaals licht op met fijn schuurpapier Korrel 320. Verwijder het stof met een borstel en vochtige doek.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (2)  • Gereedschappen (3)