Kast schuine wand

Kast schuine wand

6 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Een schuine wand levert meestal veel ruimteverlies op. Niet met deze kast voor onder een schuin dak. Als u deze kast met losse elementen uittrekt, kunt u eenvoudig bij uw spullen. Door ze weer terug te draaien, werkt u de ruimte netjes af. We beschrijven één basiselement, uitgaande van een bepaalde hellingshoek van het dak. Deze kan natuurlijk verschillen van het dak op uw huis. Daardoor kunnen de hoogte en diepte van de elementen in uw geval anders uitpakken. Meet uw situatie dus eerst goed en pas de maten van dit model waar nodig aan.

Tip!
Koop liever te ruim in dan te krap. Ongebruikte materialen in originele verpakking kunt u met de aankoopbon binnen 30 dagen retourneren.
 

Bekijk de benodigheden
dakbeschot
01

Maten

Houd een stuk karton (40x60 cm) tegen het dakbeschot. Zet er een waterpas tegenaan, zo dat deze loodrecht naar beneden wijst. Teken de hellingshoek van het dak op het karton af. Meet vervolgens de gewenste diepte en hoogte van de kast. Bereken nu de maten van de panelen.

Tip!
Laat de panelen in de bouwmarkt haaks op maat
zagen. Perfect haaks zagen is niet zo eenvoudig.
Laat de zaagafdeling van de bouwmarkt u adviseren.
Voor alle rechte zaagsnedes kunt u daar terecht.

zijpanelen
02

Zagen zijpanelen

Zaag de zijpanelen onder de juiste hoek af. Laat aan de voorkant een horizontaal stuk over van 20 cm breed en aan de achterkant een opstaand randje van 7 cm hoog.

zijpanelen
03

Bevestigen

Bevestig beide zijpanelen op de middenplaat met lijm en schroeven.

Tip!
Ruim de schroefgaten met een verzinkboor. Zo vallen de schroeven netjes in het hout en kunt u ze later wegwerken. U kunt hiervoor ook een soevereinboor gebruiken: een hout- en verzinkboor in één.

bodemplaat
04

Lijmen en schroeven

Breng wat houtlijm aan op de opstaande randen en schroef deze aan de bodemplaat vast.

Tip!
Gebruik niet teveel lijm. Veeg nog natte lijmresten niet direct weg, dat geeft later vlekken. Wacht tot de lijm iets is uitgehard en verwijder hem dan met een hobbymes.
kastonderdeel
05

Verbinden met achterwand

Leg beide kastonderdelen op hun kant. Verbind ze aan elkaar met behulp van de achterwand met lijm en schroeven.
frontpaneel
06

Bevestigen

Bevestig het frontpaneel met lijm en schroeven.
Wielen bevestigen
07

Wielen bevestigen

Zet de kast in de grondverf. Plamuur alle schroefgaten dicht en schuur het geheel op. Lak de kast in de gewenste kleur. Bevestig de wielen onder de kast met bolkopschroeven.

frontpaneel
08

Boren

Bepaal de middellijn van het frontpaneel. Boor gaatjes voor en bevestig de handgreep op 120 cm vanaf de bovenkant.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen(16)

  • Gereedschappen(13)