klusadvies
Rolstoel van GAMMA

Rolstoel kopen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Er zijn veel verschillende soorten rolstoelen. Voor je een rolstoel aanschaft, is het belangrijk dat je bedenkt waar je de rolstoel voor gaat gebruiken. Is het een tijdelijk hulpmiddel of gebruik je de rolstoel alleen om soms iemand te vervoeren? Dan is een transportrolstoel de oplossing. Is de rolstoel bedoeld om intensief gebruikt te worden? Dan kun je beter voor een andere rolstoel gaan. Welke rolstoel is geschikt voor jou? En waar moet je op letten bij het kopen van een rolstoel? Dat lees je op deze pagina.

 

Bekijk de benodigheden

het kopen van een rolstoel 

Er zijn verschillende soorten rolstoelen. Houdt bij het kiezen van een rolstoel rekening met de volgende kenmerken:

Rolstoel kopen - doel van de rolstoel

Doel van de rolstoel

Wordt de rolstoel alleen gebruikt om soms iemand te vervoeren? Of wordt deze intensief gebruikt? Voor het eerste volstaat een transportrolstoel, zoals de Travelite en de Expedition Plus. Deze rolstoelen hebben 4 kleine wielen. De rolstoel kan eenvoudig ingeklapt worden. De ‘gewone’ rolstoel heeft 2 grote wielen achter en 2 kleine wielen voor. Aan de grote achterwielen zitten hoepels waarmee je de rolstoel zelf voort kunt bewegen.

Rolstoel kopen - Instelbaarheid

Instelbaarheid

De instelbaarheid is met name belangrijk bij de rolstoelen die intensief gebruikt worden. De Rotec, Ecotec en D-lite rolstoelen kunnen ingesteld worden naar wens. Je kunt de zithoogte, beensteunen en armsteunen zelf instellen. Er bestaan geen richtlijnen voor de instellingen, maar de meeste gebruikers vinden het fijn als de bovenbenen nog deels op het zitvlak rusten. Afhankelijk van de lengte van de gebruiker, kunnen de armleuningen naar boven of beneden worden ingesteld.

Rolstoel kopen -zitbreedte

Zitbreedte

De zitbreedte van de rolstoelen bij GAMMA is 45 cm. Dit is een vaste maat en kan niet breder of smaller gemaakt worden.

Rolstoel kopen - Inklappen rolstoel

Inklappen rolstoel

Alle rolstoelen die GAMMA verkoopt kunnen ingeklapt worden. De transportrolstoelen kunnen tot een kleiner pakket worden ingeklapt dan de andere rolstoelen. Lees hier hoe je jouw rolstoel kunt inklappen.

Rolstoel kopen - Gewicht

Gewicht

Let op het gewicht van je rolstoel als je de rolstoel vaak wilt vervoeren. De D-lite is een lichtgewicht in zijn soort en heel geschikt voor vervoer. Ook de transportstoelen zijn licht van gewicht en makkelijk te vervoeren.

Rolstoel kopen - Extra kussen

Extra kussen

De zitting en de rugleuning van de rolstoelen zijn gemaakt van kunststof, wat je goed kunt schoonmaken. Als je de rolstoel vaker gebruikt, is het verstandig een zitkussen te gebruiken voor extra zitcomfort. Het zitkussen is 43x43 cm en past in alle rolstoelen.

rolstoel gebruiken 

Wil je weten hoe je een rolstoel kunt inklappen? Of hoe je de rollator Diamond Deluxe gemakkelijk omzet naar een rolstoel? Bekijk dan de pagina Rolstoel gebruiken

Rollator kopen - Handige hulpjes