Plisségordijnen zijn gordijnen die zichzelf opvouwen bij het openen. Plisségordijnen geven je interieur direct een sfeervolle uitstraling en zijn uitermate geschikt voor in de woonkamer. Ga voor een top down bottum up model om te spelen met lichtinval en privacy.

Standaardmaten Plisségordijnen

 • Keuze uit alle kleuren van de basis collectie
 • Beschikbaar in enkele of dubbele stof
 • Breedte: vanaf 60 cm t/m 200 cm
  Hoogte: vanaf 180 cm t/m 220 cm
 • Binnen 1 werkdag in huis
Bekijk het assortiment

Plisségordijnen inkortservice

 • Keuze uit alle kleuren van de basis collectie
 • Beschikbaar in enkele of dubbele stof
 • Tegen een kleine meerprijs door ons in breedte en hoogte aan te passen
 • Levertijd circa 2 weken
Bekijk het assortiment

Plisségordijnen op maat


 • Volledig naar jouw wensen samengesteld
 • Gebaseerd op de nieuwste trends
 • Exact op maat gemaakt, ook buiten de standaard maten
 • Beschikbaar in enkele of dubbele stof
 • Levertijd circa 3 weken
Bekijk het assortiment


Geen zin of tijd om je raamdecoratie zelf in te meten of te monteren? Nieuwe gordijnen, jaloeziën of lamellen kun je door GAMMA Klusservice al laten monteren vanaf 30 euro per stuk.

Veelgestelde vragen over Plisségordijnen

Wat is het verschil tussen standaardmaten of maatwerk?

Bij Gamma vind je voor elk raam de juiste raamdecoratie. In onze standaardmaten collectie vind u onze kant en klare plisségordijnen. Onze standaardmaten collectie wordt uitgevoerd met basis accessoires zoals het bedieningsmechanisme en koorden. In onze maatwerk collectie vindt u een uitgebreid kleurenpallet en diversen opties. Daarbij biedt de maatwerk collectie net wat meer mogelijkheden met betrekking tot afmetingen van uw raamdecoratie.

Kan ik een plisségordijn zelf inkorten?

Bij Gamma zeggen we: ‘’Ik kan het’’! Onze plisségordijnen zijn dus zeker gemakkelijker zelf in te korten.
Twijfelt u nog hoe? Ga dan naar onze servicepagina en bekijk de tutorials. Het is ook mogelijk om uw plisségordijn door ons te laten inkorten, via onze inkortservice.

Wat is top down bottom up of top down?

Dit slaat op de bediening van de gordijnen. Top down bottom up betekent dat het gordijn aan 2 kanten kan worden bedient, zowel de boven als de onderkant. Dit is vooral ideaal als u raamdecoratie zoekt wat niet het gehele raam beslaat. Met een top down bottom up gordijn bepaalt u zelf tot welke hoogte de onder en bovenkant komt. Een top down gordijn kan dit niet en kan alleen naar beneden.

Waarom hebben dupli plisségordijnen een isolerende werking?

Dupli (of dubbele) plisségordijnen zijn gordijnen met een dubbele laag stof. Door de honingraat structuur die hierdoor ontstaat worden er horizontale buisjes gecreëerd waar lucht door heen stroomt. Deze luchtbuisjes hebben een isolerende werking. Plisségordijnen met een aluminium coating aan de binnenkant leveren de meeste energiebesparing op. Pas wel op bij HR++ glas, bij dit type glas moet er altijd 10 centimeter afstand bewaard worden vanaf het glas en de raamdecoratie.

Wat is het verschil tussen dubbel (dupli) en enkel plisségordijn?

Een enkel plissé gordijn heeft 1 laag stof, welke een zigzaggend verloop heeft. Een dupli plisse gordijn heeft een dubbele stof in de vorm van een honingraat. Bij een enkele plissé zullen er altijd koorden te zien zijn van de bediening, en door de gaatjes hiervan komt ook altijd licht. Een dubbel plissé heeft dit vanwege zijn twee stoflagen niet, de koorden zijn onzichtbaar en dus ook geschikter als verduisterende raamdecoratie.

Plisségordijnen kopen bij GAMMA

Bij GAMMA vind je een groot assortiment aan plisségordijnen, van verduisterende tot top down bottom up plisségordijnen. Een plisségordijn is een gordijn dat zichzelf opvouwt als je het omhoog trekt. En als je het gordijn weer voor je raam wilt trekken, dan trek je het als een harmonica weer uit de plooi. Het woord 'plissé' betekent dan ook 'geplooid' of 'opgevouwen' in het Frans. Grofweg hebben alle plisségordijnen drie functies: het bepalen van de sfeer, het tegenhouden van zonlicht en het creëren van privacy.

Bij GAMMA heb je de keuze uit de volgende soorten:

 • plisségordijnen met standaard bediening
 • top down bottom up
 • verduisterend (dupliplissés)
 • lichtdoorlatend

Kies een plisségordijn in standaard maat of laat een plisségordijn op maat maken. Meet je kozijnen op en bepaal welk soort het beste bij jouw huis past. Heb je een standaard maat uitgekozen en wil je het inkorten? Bekijk onze klusadvies voor het vermaken van plisségordijnen.

Top down bottom up plisségordijnen

In opgevouwen toestand zit het gordijn altijd bovenaan je raam. De plisséstof zit aan de bovenzijde vast. Bij plisségordijnen met top down bottom up kan de plisséstof ook aan de bovenzijde los. Hierdoor trek je het gordijn van boven naar beneden of van beneden naar boven open. Dan zit de gordijnstof in het midden van het raam. Deze handige functie komt zeker van pas als je last heb van een laag hangend zonnetje en toch veel licht naar binnen wilt laten vallen. Je laat de top down bottom up gordijn naar beneden zakken en scherm de ruimte af van te fel licht. Ook als je een dekkend gordijn hebt uitgekozen en zowel privacy als veel licht wilt, stel je het gordijn zo in dat er niet naar binnen wordt gekeken op ooghoogte.

Verduisterende duoplissés

Zoek je een zonverduisterende plissé? Dan bieden duoplissés, ook wel dupligordijnen genoemd, de uitkomst. Dit type bestaat uit twee schermen waardoor het goed verduistert. Aan de zijkant lijkt het op een honingraat, die zowel een elegante uitstraling als isolerende werking heeft. Als je dus raambekleding zoekt voor een ruimte waar je veel last hebt van de wisselende temperatuur buiten, dan is de isolerende duoplissé iets voor jou. Bij GAMMA vind je zonverduisterende plisségordijnen in diverse kleuren, om het in de slaapkamer donker genoeg te maken voor een goede nachtrust.

Bekijk alle plisségordijnen in standaard maten of laat er een op maat maken. In de productomschrijving zie je of jouw gewenste gordijn voorradig is en kom je meer te weten over bezorging, bezorgkosten en onze services, zoals GAMMA Klusservice en inkortservice.

Recent bekeken