GAMMA heeft een zeer uitgebreide collectie vouwgordijnen. Kies voor een vouwgordijn in een standaardmaat of kies een gordijnstof uit en laat je vouwgordijn op maat maken.

Vouwgordijnen voor dakramen

Vouwgordijnen voor dakramen

Basis collectie dakraam vouwgordijnen
Bekijk assortiment Bekijk
  • Basis collectie dakraam vouwgordijnen
  • Keuze uit alle kleuren van de Basis Collectie
  • Breedte vanaf 60 cm t/m 180 cm
  • Hoogte vanaf 175 cm t/m 180 cm
  • Binnen 1 werkdag in huis
vanaf 130. 00

Vouwgordijnen volledig op maat

Vouwgordijnen volledig op maat

Volledig naar jouw wensen samengesteld
Stel je vouwgordijn samen Stel samen
  • Volledig naar jouw wensen samengesteld
  • Vouwgordijnen voor standaard ramen
  • Gebaseerd op de nieuwste trends
  • Exact op maat gemaakt, ook buiten de standaard maten
  • Levertijd circa 20 werkdagen
vanaf 15. 99 per meterGeen zin of tijd om je raamdecoratie zelf in te meten of te monteren? Nieuwe gordijnen, jaloeziën of lamellen kun je door GAMMA Klusservice al laten monteren vanaf 30 euro per stuk.

Veelgestelde vragen over vouwgordijnen

Wat is het verschil tussen standaardmaten of maatwerk?

Bij Gamma vind je voor elk raam de juiste raamdecoratie. In onze standaardmaten collectie vind u onze kant en klare vouwgordijnen. Onze standaardmaten collectie wordt uitgevoerd met basis accessoires zoals het bedieningsmechanisme en baleinen. In onze maatwerk collectie vindt u een uitgebreid kleurenpallet en diversen opties. Daarbij biedt de maatwerk collectie net wat meer mogelijkheden met betrekking tot afmetingen van uw raamdecoratie.

Kan ik een vouwgordijn zelf inkorten?

Bij Gamma zeggen we: ‘’Ik kan het’’! Onze vouwgordijnen zijn dus zeker gemakkelijker zelf in te korten.
Twijfelt u nog hoe? Ga dan naar onze servicepagina en bekijk de tutorials.

Wat is een vouwgordijn?

Bij vouwgordijnen wordt in tegenstelling tot rolgordijnen de stof niet gerold maar gevouwen bij het optrekken of laten zaken van het gordijnen. De opgetrokken stof vouwt zich dubbel, met koorden, tot horizontale banen.

Kan ik mijn vouwgordijn wassen?

Ja dit is mogelijk. Controleer hiervoor wel altijd het waslabel.
Laat de gordijnen helemaal naar beneden zakken en verwijder het klittenband.
Haal de koorden los (niet doorknippen) en verwijder de baleinen en eventuele latten.
Doe de vouwgordijnen nooit in de droger.

Wat zijn baleinen?

Baleinen zijn staafjes die in het vouwgordijnen worden geplaatst. Hierdoor wordt het gordijn enigszins verzwaart, en houden het gordijn mooi strak.

Vouwgordijnen kopen bij GAMMA

Wil je een echte sfeermaker in huis halen? Kies voor een vouwgordijn als raamdecoratie. Je hebt bij GAMMA een uitgebreide keuze uit vouwgordijnen in verschillende stofsoorten, kleuren en dessins. Onze vouwgordijnen worden kant-en-klaar geleverd, inclusief alle benodigdheden om de vouwgordijnen aan de wand of het plafond te bevestigen. Vind je geen geschikt vouwgordijn? Bestel dan online eenvoudig een vouwgordijn op maat dat precies past bij je raam of deur. Ontdek hier al onze vouwgordijnen, van verduisterende vouwgordijnen tot vouwgordijnen met baleinen.

Vouwgordijnen met of zonder baleinen

Bij GAMMA vind je onder andere vouwgordijnen met baleinen. Baleinen, de horizontale latjes, zorgen ervoor dat je vouwgordijn strak hangt. Ze lopen door de stof, in een 'gootje' of 'tunnel' dat daarvoor in de stof genaaid is. Met baleinen wordt het doek gelijkmatiger opgevouwen. Er bestaan vouwgordijnen met baleinen aan de achterkant en voorkant. Wanneer de baleinen aan de achterkant zitten, tegen de raamkant, geeft dit je vouwgordijn een strak en modern uiterlijk. Bij vouwgordijn met baleinen aan de voorkant, de kamerkant, zie je de baleinen juist zitten. Door dit benadrukken, creëer je een speels effect. Als je gordijnstof soepel is, kan je de baleinen ook weglaten. Het vouwgordijn valt dan niet strak naar beneden en wordt ook niet strak omhoog getrokken, maar dat is dan juist de bedoeling: losse plooien en een prettige nonchalance.

Verduisterende of lichtdoorlatende vouwgordijnen

Binnen het assortiment vouwgordijnen heb je ook de keuze tussen verduisterende vouwgordijnen en lichtdoorlatende vouwgordijnen. Wanneer je een goede nachtrust wil hebben kies je voor verduisterende gordijnen, om zo geen licht in de kamer binnen te laten. De lichtdoorlatende vouwgordijnen worden eerder gebruikt in woonkamers, om met de lichtinval te spelen en zo sfeer te creëren.

Vouwgordijnen kopen: webshop en bouwmarkt

Bij GAMMA zijn de vouwgordijnen verkrijgbaar in de webshop en bouwmarkt. Bekijk bij de productomschrijving van jouw favoriete vouwgordijnen of deze voorradig zijn en kom meer te weten over bezorging, bezorgkosten en onze services, zoals de GAMMA Klusservice. Profiteer van snelle bezorging wanneer je kiest voor vouwgordijnen in standaard maten, of ga voor op maat gemaakte vouwgordijnen om met onze online configurator de gordijnen zelf samen te stellen.

Recent bekeken