Boeideel hardhout 250x25, dikte 18 mm Gegrond en Afgeschuind

44.
95
Niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Hoogwaardige hardhout fineren die watervast verlijmd zijn
  • Met industrieel aangebrachte grondverflaag, na ontvetten en licht opschuren makkelijk overschilderbaar
  • Afm. 250x25 cm, dikte 18 mm
  • Geschikt voor gebruik als boeiboord, dakrand en als gootafwerking

Toepassingen
Het boeideel is geschikt voor alle buitentoepassingen en kan worden gebruikt als randbetimmering voor onder andere: gevels, dakgoten, dakkappelen en schuurtjes. Tevens zijn de boeidelen ook te gebruiken als basiselementen voor bijvoorbeeld kasten, schuren en zijkanten van aanhangwagens. Voor een optimale duurzaamheid dienen de boeidelen nog wel op de juiste manier worden afgewerkt.

Eigenschappen
De boeistroken zijn geproduceerd met hoogwaardige hardhoutfineren die watervast verlijmd zijn volgens de hoogste Europese normering: EN 314 klasse 3.Dankzij de industrieel aangebrachte grondverflaag kunnen de platen, na het ontvetten en licht opschuren, direct in elke gewenste kleur met buitenverf afgelakt worden.

Verwerking
De boeistroken kunnen met normaal gereedschap verwerkt worden. Het op maat zagen van de panelen gaat het beste met een fijngetande zaag. Schroef- en spijkergaten dien je altijd voor te boren op minimaal 20 mm vanaf de rand en 25 mm vanaf de hoek. Schroef- en spijkergaten direct na montage repareren met een elastisch vulmiddel of houtlijm klasse D4 zodat vocht niet in de platen kan indringen. Gezaagde zijdes en kopse kanten goed schuren en randen licht afronden. Hierna minimaal 2x bewerken met een houtlijm klasse D4. Voor het aflakken eerst goed ontvetten en licht opschuren. Voor montage moeten de panelen eerst minimaal 1 keer rondom worden afgelakt.

Montage
De boeistroken nooit rechtstreeks tegen metselwerk aanbrengen. De achterliggende constructie moet voldoende sterk zijn en er dient voldoende ruimte te zijn voor verticale luchtventilatie. Boeistroken nooit koud tegen elkaar aanbrengen. Altijd minimaal 10 mm ruimte tussen de panelen voor ventilatie en later onderhoud.De boeistroken zijn aan één lange zijde voorzien van een afgeschuinde kant. Deze zijde altijd als onderzijde aanbrengen met de scherpe zijde naar voren. Hierdoor worden waterdruppels naar de voorzijde van het paneel geleid en blijven door de schuine zijden niet hangen. Gebruik bij voorkeur RVS bevestigingsmateriaal.

Onderhoud
Regelmatige controle en reiniging alsmede tijdig onderhoud van de afwerklaag verlengen de levensduur aanzienlijk.

Opslag en transport
Zorg er voor dat de niet-afgeschilderde boeistroken altijd vlak en voldoende ondersteund binnen opgeslagen worden en voorkom vervuiling van de panelen.

 

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 101296
Merk Geen
Algemeen
FSC-keurmerk Ja
PEFC keurmerk Nee
Aantal stuks per verpakking 1.0
Soort behandeld hout Laminated veneer lumber (lvl)
Vochtbestendig Ja
Waterbestendig Ja
KOMO keurmerk Nee
Minimale dikte dekfineer 0.8 mm
Maximale dikte dekfineer 1.4 mm
Materiaal Composiet
Soort materiaal Multiplex
Afmetingen
Oppervlakte 0.625 m²
Gebruik
Toepassingsgebied Buiten
Technische kenmerken
Bewerkt Ja
Buigbaar Nee
Met tong-en groefverbinding Nee
Behandeling Gegrond
Behandeling/bekleding Met grondverflaag
Vochtwerend Ja
Aantal lagen 9.0
Type verlijming Exterieur verlijmd
Reviews worden geladen

Recent bekeken