Combibox - Ficus, Koffieplant, Alocasia en Dieffenbachia

24.
95
Helaas is dit product voorlopig niet leverbaar.

Anderen bekeken deze alternatieven

Bekijk de lijst met alternatieven

Productomschrijving

  • Combibox met 4 tropische planten
  • Inhoud: Ficus, Koffieplant, Alocasia, Dieffenbachia
  • Gratis thuisbezorgd

Sla in één keer je slag voor een tropische sfeer in je woning. Deze combibox met 4 tropische planenten zorgt daarvoor. De combibox bestaat uit een Ficus "Green Kinky", Coffea Arabia "Koffieplant", Alocasia "Olifantsoor" en een Dieffenbachia Compacta. De planten hebben een gemiddelde hoogte tussen de 25-30 cm en een pot met een diameter van 12 cm. De Ficus heeft een relatief korte stam en veel kleine groene blaadjes. De Koffieplant komt oorspronkelijk uit Ethopië, maar is dankzij GAMMA eenvoudig je woonkamer in te halen. De plant krijgt, na 4 jaar, mooie bloemen indien deze goed groeit. De alocasia heeft grote bladeren, die nog groter lijken dankzij de dunnestengels waar ze aan groeien. Deze plant wordt ook vaak Olifantsoor of Skeletplant genoemd. Dat komt door de witte nerven die op een skelet van de plant lijken. De Dieffenbachia Compacta is vrij opballend gekleurd. De bladeren hebben een wit centrum met een donkere groene rand. LET OP: De Dieffenbachia is, bij het beschadigen van het oppervlakte, giftig. Kies de positie van de plant dus zorgvuldig als je huisideren en/of kinderen hebt.

Verzorging planten

Ficus: De ficus staat het beste op een lichte / half-lichte plek. Zet tijdens de zomermaanden de ficus niet in de direct zon. Eenmaal een plek gegeven is het verstandig de ficus niet meer te verplaatsen. Het kost de plant veel energie om aan nieuwe standplaats te wennen. De ficus houdt van veel water, zo’n twee keer per week. Zorg ervoor dat de kluit niet uitdroogt.

Koffieplant: Deze plant houdt van een lichte plek. De plant kan bij het raam worden gezet, maar niet op het zuiden. Houd de grond vochtig. De Coffea Arabica verbruikt niet veel water, licht vochtig is voldoende. Je kan beter elke keer kleine beetjes geven.

Alocasia: Kies voor de Alocasia een lichte standplaats uit, maar niet in de zon. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Geef je teveel water, dan ontstaan er druppeltjes op de bladpunten. Draai de Alocasia regelmatig, zodat de plant niet teveel een kant (van het licht) opgroeit. Geef in de lente en zomer de plant twee keer per maand wat plantenvoeding.

Dieffenbachia: Zet de Dieffenbachia op een lichte plek, maar niet in de zon. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is door regelmatig (lauw) water te geven. Voed in maart en april de Dieffenbachia bij met plantenvoeding.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 624137
Merk Geen
Ecocheque Nee
Algemeen
Bloeiperiode Gehele jaar
Potmaat 12.0 cm
Latijnse naam Ficus Green Kinky, Coffea Arabica, Alocasia Polly, Dieffenbachia Compacta
Nederlandse naam Ficus, Koffieplant, Olifantsoor of Skeletplant, Dieffenbachia
Bloeikleur Groen
Hoogte bij aanschaf 25.0 cm
Bladhoudend Ja
Eetbaar Nee
Watergeven Vochtig en nat
Standplaats Halfschaduw
Plantvorm Bol
Type artikel Ficus
Hoogte na 1 jaar 30.0 cm
Met pot Nee
Beschikbaarheid Gehele jaar
Reviews worden geladen

Recent bekeken