toon meer toon minder
  • Afvoerplug
toon meer toon minder
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Afvoerplug

21 resultaten

Elke wastafel heeft een afvoerplug nodig. Anders zit er immers alleen maar een gat onderin en dat ziet er natuurlijk niet uit. Daarom kun je bij GAMMA de afvoerplug kopen die helemaal past bij jouw wensen en eisen. Of je nu een ervaren klusser bent of niet, wij helpen je graag met klusadvies en de beste producten. De juiste afvoerplug voor jouw sanitaire klus vind je natuurlijk in ons assortiment. Bekijk hier de verschillende soorten die we voor je hebben. Vind alles eenvoudig in onze webshop!

Gootsteenplug met of zonder overloop

Het is afhankelijk van de wastafel die je kiest of je een overloop (waste) hebt of niet. Voor beide typen hebben we gootsteenpluggen beschikbaar. De pluggen met overloop zitten iets complexer in elkaar door de extra veiligheid die ze hebben ingebouwd. Maar daar krijg je ook een verminderd risico op overstroming voor terug.

Korfplug of plugstop: zeg het maar!

Er zijn verschillende manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat het water in je wastafel blijft staan. Daarom hebben we bij GAMMA zowel korfpluggen als plugstoppen in ons assortiment. Een korfplug kun je dichtdrukken om het water tegen te houden. Trek je hem omhoog, dan stroomt het weg. En de plugstop ken je natuurlijk als de ‘ouderwetse’ methode. Kies de variant die jij het fijnst vindt!

Zo installeer je de afvoerplug

In ons stappenplan leggen we je precies uit hoe je een complete wastafel moet aansluiten. Daarbij beginnen we met de afvoerplug, ook wel wastafelplug genoemd. Daar zijn twee varianten van, die je op verschillende manieren installeert:
- Losse afvoerplug: deze variant zet je eenvoudig vast in de wastafel met een RVS bout. Gebruik daarbij wel alle afsluitringen voor een waterdicht resultaat.
- Afvoerplug met overloop: deze variant draai je eerst uit elkaar om het goed te kunnen vastzetten met een wartelmoer. Nadat je alle afsluitringen hebt geplaatst, plaats je tot slot de sierdop met uitstroomopening.

Recent bekeken