• Stroomkabel
toon meer toon minder
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Stroomkabel

12 resultaten

Ben je op zoek naar een stroomkabel? Bijvoorbeeld om stekkerdozen, haspels en andere apparaten voor gebruik binnenshuis op aan te sluiten. Of zoek je een verlengsnoer zodat je niet een compleet nieuw stopcontact in de muur hoeft te plaatsen? Dan heb je bij GAMMA de keuze uit een uitgebreid aanbod stroomkabels en verlengsnoeren. Kijk eens rond in ons online assortiment of bezoek één van onze bouwmarkten bij jou in de buurt. Zeker weten dat er een geschikte stroomkabel voor je tussen zit.

Wat is een stroomkabel?

Een stroomkabel heb je nodig om stroom voor apparaten (bijvoorbeeld in huis) te genereren. Als je stopcontacten gaat aanleggen, gebruik je ook stroomkabels om de stroom van de meterkast naar het stopcontact te verplaatsen. Meestal zitten de stroomkabels dan in de muur weggewerkt. Je kan stroomkabels ook gebruiken voor het aanpassen van de snoerlengte van bijvoorbeeld een lamp of een huishoudelijk apparaat. En ook verlengsnoeren bevatten stroomkabels.

Welk type snoer heb je nodig?

In een snoer of stroomkabel zit een verzameling elektradraden waar stroom doorheen gaat. Het soort snoer dat je nodig hebt, is afhankelijk van het apparaat dat je wilt gaan aansluiten. De meest voorkomende snoeren en stroomkabels zijn:
• een huishoudsnoer, dat specifiek geschikt is voor huishoudelijke apparaten en verlichtingsarmaturen binnenshuis;
• een neopreensnoer, dat vooral geschikt is bij zware mechanische belasting zoals op bouwplaatsen. Wordt vaak gebruikt als aansluitsnoer of verlengsnoer voor boormachines en ander elektrisch gereedschap;
• tweelingsnoer;
• hittebestendig snoer;
• belkabel;
• rubbersnoer.

Stroomkabel kopen bij GAMMA

GAMMA heeft in elk geval verschillende soorten stroomkabels in het assortiment. Kom dus naar een GAMMA-bouwmarkt bij jou in de buurt of bestel je stroomkabels en verlengsnoeren gemakkelijk online in onze webshop. En heb je een vraag over welke stroomkabels je nu eigenlijk precies nodig hebt? Lees dan ook eens ons klusadvies over installatiedraad en stroomkabels. Of stel je vraag via de handige kluschat.

Recent bekeken