• Tegelboor
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Tegelboor

13 resultaten

Moet je een gat boren in tegels? Gebruik daar dan een speciale tegelboor voor. Bij GAMMA vind je verschillende tegelboortjes in het assortiment, verkrijgbaar als losse boortjes of bijeen verzameld in een handige set. Een tegelboor is ook vaak te gebruiken om in glas te boren.

Wat is een tegelboor en hoe werk je ermee?

Een tegelboor (ook wel glasboor of porseleinboor genoemd) is een boor voor in je boormachine met een hardmetalen en speervormige boorpunt . Die punt is ideaal omdat die goed op gladde oppervlakken centreert. Daarnaast biedt hij ook een langere levensduur bij keramische oppervlakken. Een tegelboor is met name geschikt voor het boren in harde materialen zoals wandtegels, keramische vloertegels, marmer en graniet. Het is belangrijk om als je gaat boren met een tegelboor op je machine een laag toerental aan te houden. Op die manier voorkom je dat het boortje verbrandt. Wordt het boortje toch plotseling erg heet? Koel hem dan eventueel even met wat water. Tegelboren zijn alleen geschikt voor boormachines zonder klop- of hamerfunctie.

Verschillende formaten tegelboren

Bij GAMMA kun je terecht voor verschillende tegelboren. We hebben boortjes in ons assortiment van verschillende merken zoals Bosch Professional, Piranha en ons eigen GAMMA-merk. Het dunste formaat tegelboor is 4 millimeter, de dikste variant is 12 millimeter. Ook verkopen we complete setjes waar glasboren van verschillende dikte in zitten.

Daarom koop je tegelboortjes bij GAMMA

Wil je ook tegelboren kopen bij GAMMA? Kijk dan eens rond in een van onze bouwmarkten of bestel de boortjes eenvoudig online. Op welke manier je ook je spullen aanschaft bij ons, je profiteert keer op keer van diverse voordelen. En ook voor extra service en aanvullende dienstverlening kun je uitstekend bij ons terecht. Wat te denken van:
• de mogelijkheid van het stellen van vragen via de handige kluschat;
GAMMA Klusservice waarin we allerlei klusactiviteiten bespreken en uitleggen;
• uiteenlopende tips en adviezen via ons klusadvies.

Recent bekeken