• Slijpsteen
toon meer toon minder
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Slijpsteen

9 resultaten

Als je regelmatig je gereedschap gebruikt, dan is het belangrijk dat het altijd goed blijft werken. Gaat het om messen, scharen of andere gereedschappen die scherp moeten zijn? Dan is het slijpen van deze spullen op zijn tijd een goed idee. Daar heb je dan wel een slijpsteen voor nodig. Bekijk daarom ook eens het online assortiment van GAMMA en kies de slijpsteen die het meest geschikt is voor je klus.

Wat is een slijpsteen?

Een slijpsteen is een steenachtig materiaal waarmee je gereedschap kunt scherpen (zoals bijvoorbeeld beitels, messen en scharen) of ergens iets vanaf kunt slijpen. Vaak is het een ronde schijf die met de hand gedraaid moet worden of in een slijpmachine wordt gebruikt. Maar het kan ook een rechthoekig blok zijn waarmee je handmatig allerhande messen kunt slijpen. Zo’n hulpmiddel noemen we ook wel een wetsteen. Ideaal om bijvoorbeeld houtbeitels of ander scherp gereedschap van kleine braampjes te ontdoen, bijvoorbeeld na het slijpen in een machine. Het wetten of ontbramen werkt op de volgende manier: de beitel druk je met het geslepen vlak goed op de wetsteen om vervolgens licht draaiende bewegingen te maken. Zo verwijder je het braampje.

Verschillende soorten slijpstenen

Naast wetstenen en slijpstenen voor in slijpmachines, zijn er ook nog slijpsteentjes die je op een boormachine kunt bevestigen. Zo’n slijpsteen is cilindrisch en je kunt er bijvoorbeeld metaal en keramiek mee bewerken. Het materiaal van de verschillende slijpstenen uit ons assortiment is vaak BIM, beton of aluminiumoxide.

Slijpsteen kopen? GAMMA heeft wat je nodig hebt

Ben je ook van plan om een slijpsteen te kopen bij GAMMA? Bezoek dan een van onze bouwmarkten (die je door het hele land vindt) of bekijk ons assortiment online. Je profiteert standaard van diverse voordelen als je bij ons je klusinkopen gaat doen. Zo kun je bij ons:
• profiteren van tips en adviezen via ons klusadvies;
• vragen stellen via de handige kluschat;
• kiezen uit een ruime webshopvoorraad van meer dan 30.000 artikelen;
• zelf je bezorgdag kiezen.

Recent bekeken