• Waterpomptang
toon meer toon minder
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Waterpomptang

8 resultaten

Ben je aan het klussen en moet je iets los of juist vast draaien? Maar beschik je niet over een specifieke tang voor datgene wat je moet doen? Misschien dat een waterpomptang dan uitkomst kan bieden. Bij GAMMA vind je verschillende waterpomptangen in het assortiment. Onderling verschillen ze niet zo heel veel van elkaar, want het principe van een waterpomptang blijft natuurlijk altijd gelijk.

Wat is een waterpomptang?

Oorspronkelijk werd een waterpomptang vooral gebruikt door loodgieters en daar dankt het gereedschap dan ook zijn naam aan. Toch heeft elke klusser tegenwoordig wel een waterpomptang in zijn of haar gereedschapskist zitten. De voornaamste redenen daarvoor zijn omdat een waterpomptang zeer veelzijdig is en je er grote krachten mee kunt uitoefenen. Die krachten hebben alles te maken met het hefboomeffect, maar het gaat te ver omdat hier nu uit de doeken te doen. De bekken van een waterpomptang zijn licht getand zodat je een betere grip hebt. In het midden zit een ronde of driehoekige uitsparing om een staf, buis of vierkante moerkoppen stevig te kunnen vastgrijpen. Omdat het scharnier van het ene been van de tang verstelbaar is, heb je een groot bereik met dit type tang. Let er wel op tijdens het werken met een waterpomptang dat het materiaal snel beschadigd kan raken door het onregelmatige werkvlak van de tang en de hoge druk die je er mee kunt uitoefenen. Je kunt dan het beste plakband of een oude doek over het vast te grijpen materiaal doen.

De voordelen van een waterpomptang kopen bij GAMMA

Of je nu een waterpomptang, een combinatietang of iets compleet anders gaat kopen bij GAMMA: je profiteert bij ons altijd van diverse voordelen. Zeker als je onze webshop bezoekt. Want je kunt bij ons online terecht voor meer dan 30.000 artikelen. En daarnaast:
• heb je altijd de mogelijkheid om vragen te stellen via de handige kluschat;
• krijg je uitgebreide informatie met tips en adviezen via ons klusadvies;

Recent bekeken