toon meer toon minder
toon meer toon minder
  • Altrex
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Ladders & trappen

87 resultaten
Bekijk de TOP 10

Ladders en trappen kopen bij GAMMA

Kom je ergens niet helemaal bij? Wil je jezelf het klussen veel gemakkelijker maken? Dan zijn trappen en ladders handige hulpmiddelen om op al die moeilijk bereikbare plekken in en om het huis zonder moeite te klussen. Trappen gebruik je meestal om net even wat hoger te staan, bijvoorbeeld om het plafond of een muur te schilderen. Ladders gebruik je vooral buitenshuis om tegen de gevel te plaatsen en ramen te lappen, kozijnen te schilderen, gevelonderhoud uit te voeren of om op het dak te komen. Ook op een hoge zolder komt een ladder van pas om de nok te bereiken. Maar wat is nu precies het verschil tussen ladders en trappen? Kan je beter een trap kopen of een ladder aanschaffen?

Soorten trappen en ladders

Trappen en ladders worden regelmatig met elkaar verward. Toch zijn de verschillen duidelijk te herkennen. Een trap heeft net zoals een ladder stijlen aan de zijkanten, maar met als groot verschil dat een trap grote platte treden heeft, in plaats van sporten. Daarnaast is een trap ook uitgevoerd met een platform, waarop je gemakkelijk staat. Een ladder heeft twee bomen aan de zijkant met smalle sporten daar tussenin. De meeste ladders zijn uitgerust met beslag waarmee je de ladder vergrendelt. Er bestaan ook verschillende soorten trappen en ladders, waarvan de meest voorkomende zijn:

  • huishoudtrap (vaak kleine trap inklapbaar)
  • trapladder
  • reformladder (op meerdere manieren te gebruiken)
  • telescopische ladder (uitschuifbare ladder)
  • vouwladder (opvouwbare ladder)

Trap bestellen of ladder kopen?

Welke soorten ladders en trappen zijn het meest geschikt voor jouw klus? Moet ik een trap kopen of een ladder nemen? Als je voor deze keuze staat, dan is het vooral belangrijk te weten welke werkzaamheden je gaat uitvoeren. Het is vooral de hoogte die bepaalt of je een ladder of een trap nodig hebt. Met een ladder kom je sneller en gemakkelijker op grote hoogte. Een trap of huishoudtrap is vooral geschikt voor de klussen waarvoor je niet zo hoog hoeft te zijn, zoals voor het boren van een gat in de muur of het verven van een plafond. Ook bij klussen die wat langer duren werkt een trap comfortabeler door het platform en de bredere treden. Daarnaast speelt de ruimte die je hebt ook mee. Ladders opbergen kost vaak meer ruimte dan een trap of trapladder. Een telescopische ladder is overigens wel tot een zeer klein formaat op te bergen. Een trap die inklapbaar is, neemt ook weinig ruimte in beslag.

Trap bestellen of ophalen bij je bouwmarkt

Ga je een trap of ladder kopen? Een trap die inklapbaar is, of een trap bestellen die je volop in het huishouden gaat gebruiken? Bij GAMMA vind je een ruim assortiment trappen en ladders waarmee je elke klus eenvoudig klaart. Een trap bestellen via onze webshop is zo gedaan, maar voor meer advies over de aanschaf van een ladder of een trap mag je altijd bij een GAMMA-bouwmarkt langskomen. Er is er altijd een bij jou in de buurt. Bekijk ook het volledige aanbod gereedschap voor al je klussen met de trap of ladder.

Recent bekeken