• Houtdraadbout
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Houtdraadbout

47 resultaten

Laat de naam je niet misleiden, want de houtdraadbout is gewoon een heel stevige schroef. Je kunt er perfect muurvaste verbindingen mee maken. Inderdaad, in muren. Maar ook in sterke houtprojecten die je aan het maken bent. Welke dikte of lengte houtdraadbout je ook zoekt, bij GAMMA ben je aan het juiste adres. Kijk in ons assortiment ijzerwaren en je vindt vast en zeker wat je zoekt. Profiteer bij ons van goede producten met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Zowel online als in de bouwmarkt. Bekijk ons assortiment in onze webshop en je kunt direct je perfecte houtdraadbout kopen.

Waarom heet deze schroef eigenlijk bout?

Zoals je ziet, hebben houtdraadbouten een zeskantkop, die je kent van andere bouten. Maar door het draad aan de schroefkant hoort hij toch echt bij de schroeven thuis. Je kunt hiermee vertrouwen op een supersterke verbinding, zowel in hout als in combinatie met een plug. Betonnen muren, bakstenen: het kan allemaal. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een tv-steun of cv-radiator, het verankeren van een balk in een betonnen vloer of zware houtverbindingen. Draai de houtdraadbout vast met een steek- of dopsleutel en je bent er.

Kies je lengte en diameter

Hoe lang je houtdraadbout moet zijn, is natuurlijk afhankelijk van je klus. Bijvoorbeeld hoe dik de muur of de houten balk is waarin je de bout gaat schroeven. Daarom kun je bij ons verschillende lengtes vinden:
- 5 mm
- 6 mm
- 7 mm
- 8 mm
- 10 mm
- 12 mm

Je kunt in onze webshop kiezen uit houtdraadbouten met de volgende diameter:
- M5
- M6
- M7
- M8
- M10
- M12

Klusadvies over werken met jouw houtdraadbouten

Eén van de meest voorkomende klussen met houtdraadbouten is het ophangen van een tv-steun. Daarom hebben we bij GAMMA een stappenplan hiervoor online gezet. Met GAMMA klaar jij elke klus!

Heb je toch nog een klusvraag over gereedschap of het gebruik hiervan? Stel hem aan onze kluschat. Rechtsonder op elke pagina vind je het icoon hiervoor. Klik erop en wij helpen je verder.

Recent bekeken