Gordijnen in standaard maten

33 resultaten
Bekijk de TOP 10

Gordijnen kopen bij GAMMA

Bij GAMMA vind je een ruim assortiment gordijnen. Goede en goedkope gordijnen, van kant en klaar gordijnen tot gordijnen op maat, van inbetweens tot verduisteringsgordijnen. Kies uit de verschillende soorten, maten en kleuren. Hieronder lees je welke keuzes je kunt maken en wat voor jou de meest voordelige keus is.

Op deze pagina vind je al onze 'gewone' gordijnen, oftewel overgordijnen. Rolgordijnen, jaloezieën , vouwgordijnen, lamellen bekijk je op de informatiepagina over raamdecoratie.

Stap 1: Gordijnen op maat of kant-en-klaar gordijnen?

Eerst moet je voor jezelf bepalen of je gordijnen op maat wilt laten maken, of dat (goedkopere) kant-en-klaar gordijnen ook goed op je ramen passen.

Wat kosten gordijnen?

Hoeveel geld gordijnen kosten hangt vooral af van de vraag, hoeveel je zelf doet - en van geluk. Als je geluk hebt, dan passen kant-en-klaar gordijnen precies op jouw ramen. Zonder geluk geldt: hoe beter passend je de gordijnen wilt laten maken, hoe duurder ze worden.

Kant-en-klaar gordijnen

Ben je op zoek naar goedkope gordijnen, dan kun je beter kant-en-klare gordijnen kopen. Die worden in grotere hoeveelheden gemaakt. Dat is goedkoper om te maken, en daarom is kant-en-klaar ook goedkoper in aanschaf. Je hebt ook verduisterende gordijnen kant-en-klaar. Let wel op:

  • Je hebt minder keus in type gordijn, dus het aantal plooien
  • De kans dat ze exact de juiste maten hebben voor je raam is klein
  • Dus moet je zelf de gordijnen inkorten

Koop je je gordijnen kant-en-klaar, dan is dat bij GAMMA inclusief een plooiband waarmee je de gordijnen met ringen of lussen aan een rail of roede kunt hangen. Dankzij het kleefband kun je de stof op de gewenste hoogte inkorten door te strijken of een zoom te naaien.

Kant-en-klaar laten inkorten op maat

Een voordelige tussenvorm: kies de kant-en-klaar gordijnen die het beste op je raam passen en maak gebruik van GAMMA’s inkortservice. Dan ben je zeer waarschijnlijk minder duur uit dan met gordijnen op maat, maar hoef je zelf niets meer in te korten. Net als met gordijnen op maat hoef je nog maar één ding te doen: gordijnen ophangen!

Stap 2: soort gordijn kiezen

GAMMA biedt 4 soorten gordijnen op maat:

Gordijnen enkele plooi

enkele plooi gordijn

Een enkele plooi staat mooi bij gordijnen met patronen, omdat er dan weinig van het dessin in de plooien wegvalt.

Gordijnen dubbele plooi

dubbele plooi gordijn

Een dubbele plooi (of vlinderplooi) is de meest gangbare maakwijze. Gordijnen met een dubbele plooi ogen voller en rijker dan gordijnen met een enkele plooi. Kies je voor een hele dikke stof, dan vallen enkele plooien mooier. Dat is vaak het geval bij verduisteringsgordijnen, want die zijn vaak wat dikker.

Ringgordijnen

ringgordijn

Gordijnen met zeilringen zijn uitermate geschikt voor dikke en minder soepele stoffen. Door de voor- en achterwaartste beweging valt de stof altijd soepel naar beneden. GAMMA heeft ringen in verschillende maten en kleuren, die je gordijn een stoer effect geven. Hoe groter de ring, hoe stoerder het effect, Het opengeschoven gordijn hang je in een compact pakket netjes naast het kozijn.

Wavegordijnen

wavegordijn

De ‘wave’ is de meest moderne maakwijze. Door de gelijkmatige golfbeweging van de stof krijgt het gordijn een luxe uitstraling. Een wavegordijn schuift soepel open en hangt dan in een compact pakket aan de zijkant van het raam.

Stap 3: Lichtdoorlatende of verduisterende gordijnen

Wil je je gordijnen verduisterend laten werken, of lichtdoorlatende raambekleding?

Verduisteringsgordijnen

Voor in de slaapkamer willen de meeste mensen 100% verduisterende raambekleding. Wil je alleen de verduisterende gordijnen op je scherm zien? Selecteer dan de 100% verduisterende gordijnen in het filter 'Mate van verduistering', aan de linkerkant van deze pagina.

In between gordijnen

In de woonkamer wil je vaak geen totale duisternis. Vooral niet als je overdag de gordijnen dicht hebt voor je privacy, maar wel licht wilt. Daarvoor hebben we lichtdoorlatende gordijnen. Die noemen we 'in between gordijnen', kortweg: inbetweens. Het is niet helemaal hetzelfde als de vroegere vitrage, maar inbetween gordijnen hebben wel dezelfde functie als vitrage. Je kunt inbetweens los gebruiken, maar ook als vitrage met daaroverheen andere overgordijnen.

Stap 4: dessin of effen

Er zijn stoffen in één effen kleur. We leveren verschillende structuren: van glad satijn tot een stoere linnenlook. Vooral bij de gordijnen op maat heb je veel keus.

Uni
Een andere benaming voor effen.

Jacquard
Dit zijn stoffen met een dessin dat in de stof is ingewoven. Bijvoorbeeld bloemen, bladeren, of woorden.

Drukstoffen
Bij drukstoffen zit het patroon niet in de stof maar op de stof. Het is erop gedrukt.

Stap 5: Gordijnen ín het kozijn of vóór het kozijn?

Je kunt je gordijnen op twee verschillende plekken ophangen. Je moet weten welke manier jij thuis wilt, voordat je gaat meten en bestellen. De ene manier wordt 'op de dag' genoemd, de andere manier heet 'in de dag'.

Gordijnen op de dag

De meeste mensen hangen de gordijnen buiten het kozijn. Dat wordt 'gordijnen op de dag' genoemd. Het gordijn gaat dan helemaal voor je raam en kozijn langs:
op de dag

Gordijnen in de dag

Als je het gordijn op de dag monteert, dan hangt de raambekleding binnen het kozijn. Het gordijn zit dan dus dicht op het raam:
in de dag

Pas op met HR++ glas en gordijnen!

Het glas van onze woningen wordt steeds beter qua isolatie. Dat scheelt energie. Maar er zit ook een nadeel aan: als je voorwerpen te dicht bij het glas hebt staan of hangen, dan kan het raam in de zomer barsten. De warmte van de zon komt namelijk naar binnen, maar kan niet goed weg door de goede isolerende werking van het raam. Als er dan een gordijn dicht tegen het raam aan hangt, dan loop je dus het risico op een kapot raam. Het is daarom aan te raden om je gordijnen op de dag te monteren als je hoog isolerend glas hebt.

Hoe gordijnen meten?

Gordijnen kun je het beste opmeten op de grond leggen en met een rolmaat opmeten. Je kunt dan de onderkant meten zonder plooi. Heb je nog geen gordijnen en moet je een nieuw kozijn opmeten? Check dan ons klusadvies Raamdecoratie opmeten.

Hoe gordijnen ophangen?

1.? Voor plooigordijnen en wavegordijnen moet je eerst gordijnrails monteren
2. Ringgordijnen hang je aan een gordijnroede

Tips voor de montage van roedes en rails vind je in ons klusadvies gordijnroedes bevestigen en het klusadvies gordijnrails bevestigen.

Je kunt je gordijn ook laten ophangen door de GAMMA montageservice.

Andere raambekleding van GAMMA

Je kunt natuurlijk ook andere raamdecoratie voor je ramen hangen. Bijvoorbeeld rolgordijnen of jaloezieën.

Ook de rails en accessoires vind je natuurlijk bij GAMMA.

De voordelen van gordijnen

Het lijkt een open deur, maar gordijnen hebben veel voordelen:

  • Gordijnen brengen warmte en sfeer in huis
  • Ze verbeteren de akoestiek in de ruimte: hoe meer gordijnen, hoe minder het geluid tegen ramen en muren galmt
  • Gordijnen houden zonlicht tegen, geven je privacy en
  • In de winter zorgen gordijnen voor extra isolatie, want een raam is vaak het grootste energie-lek van de ruimte

Recent bekeken