Jaloezieën in standaard maten

340 resultaten
Bekijk de TOP 10

Jaloezie kopen bij GAMMA

Sfeervol en praktisch: horizontale lamellen voor het raam. Oftewel: een jaloezie. Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen. Je kunt de lamellen omhoog en omlaag trekken. Je kunt ze ook draaien om de lichtinval te regelen - dat is wat ze praktisch maakt. Voordat je een jaloezie koopt, is het verstandig eerst te weten welke opties je hebt. Dat leggen we hieronder uit.

Stap 1: Komt de jaloezie in een vochtige ruimte?

De ene soort jaloezie kan beter tegen water en vocht dan de andere.

Houten jaloezieën

De lamel van een houten jaloezie is meestal breder dan van een aluminium of kunststof jaloezie. Waar aluminium en kunststof vooral functioneel moeten zijn, kopen de meeste mensen houten lamellen om een huiselijker sfeer te creëren.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn licht van gewicht. Hun belangrijkste USP is: ze zijn vochtbestendig en daarom geschikt voor badkamer, keuken en andere vochtige ruimtes.

Kunststof jaloeziën

Een alternatief voor aluminium is: kunststof. Ook deze zijn praktische raamdecoratie voor de badkamer. Je kunt ze makkelijk schoonmaken en onderhouden.

Stap 2: Jaloezie ín het kozijn of óp het kozijn?

Je kunt horizontale lamellen op twee verschillende plekken bij je raam monteren. Je moet weten welke manier jij thuis wilt, voordat je gaat meten en bestellen. De ene manier wordt 'op de dag' genoemd, de andere manier heet 'in de dag'.

in de dag op de dag

Jaloezieën in de dag

Als je een jaloezie in de dag monteert, dan blijft de raambekleding blijft binnen het kozijn. De lamellen zitten dan dus dicht op het raam. Zie ook bovenstaande afbeelding.

Jaloezieën op de dag

Het alternatief is: op de dag. Dat betekent: op het kozijn. De jaloezie gaat dan helemaal voor je raam plus kozijn langs.

Pas op met H++ glas en jaloezieën!

Het glas van onze woningen wordt steeds beter qua isolatie. Dat scheelt energie. Maar er zit ook een nadeel aan dat weinig mensen kennen: als je voorwerpen te dicht bij het glas hebt staan of hangen, dan kan het raam in de zomer barsten. De warmte van de zon komt namelijke naar binnen, maar kan niet goed weg door de goede isolerende werking van het raam. Als er dan een kist voor het raam staat of een jaloezie dicht tegen het raam aan hangt, dan loop je dus het risico op een kapot raam. Het is daarom aan te raden om je jaloezie op de dag te monteren als je goed glas hebt.

Stap 3: Opmeten kozijnen

Je weet nu genoeg om te kunnen gaan meten. Hoe je dat precies doet, dan leggen we uit in ons klusadvies Raamdecoratie opmeten.

Kant-en-klaar jaloezieën

De goedkoopste optie is de kant-en-klaar jaloezie. Daarvan worden er meer gemaakt, en dus is de prijs lager. Het zal alleen zelden voorkomen dat de jalousie precies in of op jouw kozijn past. Je zult het product zelf passend moeten maken. Dan gaat het om twee aanpassingen:

  1. Inkorten van de verticale lengte
  2. Inkorten van de horizontale lamellen

Bij stap 6 zie je hoe dat moet. Je kunt het ook aan ons overlaten, zelfs met de kant-en-klare jaloezieën.

Stap 4: Welke lamelbreedte wil ik?

We hebben verschillnde breedten lamellen. Op dit plaatje zie je wat de lamelbreedte is:
Lamelbreedte

  • De lamelbreedte geeft aan hoe hoog één afzonderlijke lamel is
  • Voorkeur voor strak? Kies dan voor 16 of 25 millimeter hoge lamellen
  • Voorkeur voor meer sfeer? Kies dan de stijlvolle 50 millimeter lamel
  • Het is dus een kwestie van smaak, maar soms ook van ruimte! Meet na hoe breed de lamellen in jouw geval maximaal mogen zijn

Stap 5:Jaloezieën ophangen

We helpen je graag met het ophangen van je jaloezieën. Daarom hebben we klusvideo's gemaakt voor allevier de mogelijke uitdagingen:

  1. Houten jaloeziën in de dag
  2. Houten jaloeziën op de dag
  3. Aluminium/kunststof jaloeziën in de dag
  4. Aluminium/kunststof jaloeziën op de dag

Geen tijd of zin om het zelf te doen? Maak dan gebruik van GAMMA's inkortservice horizontale jaloezieën.

Hoe gebruik je jaloezieën?

Horizontale lamellen hebben verschillende functies.

Jaloezieën tegen inkijk

Door de lamellen half dicht te draaien, liefst met de bovenste kant binnen, voorkom je inkijk. Terwijl je wel licht binnenkrijgt. Vooral prettig in de badkamer.

Jaloezie voor licht regelen

Het fijne van de lamellen is, dat je ze zover open of dicht kunt zetten als je zelf wilt. Zo bepaal je precies hoeveel licht naar binnen valt.

Jaloezieën voor zonwering

De lamellen weerkaatsen een deel van het zonlicht, zeker als ze een lichte kleur hebben. Daarmee houdt je zonnestralen buiten, en een klein deel van de zonnewarmte. Wil je echt de zonnewarmte weren, kijk dan eens bij

De hoeft jaloezieën niet te onderhouden, alleen schoon te maken. Je reinigt de horizontale jaloezieën met een vochtige doek of een lamelborstel.

Recent bekeken