Pompen

41 resultaten
Bekijk de TOP 10

Pompen kopen bij GAMMA

Heb je een vijver in de tuin of beschik je over een groot gazon, dan heb je zeker een of meerdere pompen nodig. De soorten pompen die je nodig hebt, hangt af van de toepassing. Zowel in de GAMMA-bouwmarkt als bij ons online vind je alle pompen voor iedere situatie.

Diverse soorten pompen

Binnen ons aanbod vind je allerlei soorten pompen die voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Een bekende soort is de zelfaanzuigende pomp, oftewel de hydrofoorpomp. Deze zelfaanzuigende pomp helpt bij het verhogen van de waterdruk en ook bij het irrigeren van de tuin. De zelfaanzuigende pomp heeft een extra uitlaat om zuurstof of gassen af te voeren, en is erg handig wanneer je de tuin wilt sproeien met een zogenaamd handpistool. Laat je het handpistool los, dan zal de pomp ook uitschakelen. Gardena en Kärcher zijn merken die dergelijke pompen aanbieden. Een normaalzuigende pomp heeft geen mogelijkheid om gassen en zuurstof af te voeren, maar heeft hierdoor wel een hoger rendement. Een vijverpomp is een voorbeeld van een normaalzuigende pomp.

De opvoerhoogte van de pomp

De opvoerhoogte van een pomp is niets anders dan hoe ver de vloeistof door een pomp omhoog kan worden gebracht. Bij het gebruik van een fontein voor de vijver bijvoorbeeld is de opvoerhoogte van de pomp erg belangrijk. Je wilt dan weten hoe diep de pomp staat en hoe hoog boven het waterniveau de fontein dient te spuiten. In feite is voor alle pompen die water omhoog dienen te pompen de opvoerhoogte van belang. De kracht van onder andere een normaalzuigende pomp is te zien aan het aantal watt van de pomp. Bij GAMMA zijn pompen verkrijgbaar met minder dan 1.000 watt, 1.000-2.000 watt, 2.000-3.000 wat en 4.000 watt of meer. Vraag een van onze medewerkers om advies als je er niet uitkomt.

Online pompen kopen

Soms is een artikel niet online verkrijgbaar en soms is een artikel niet op voorraad in de bouwmarkt. Wil je teleurstellingen voorkomen, dan controleer je altijd even online hoe het er met de voorraad en/of levertijd voor staat. Zo maak je de beste keuze of je online pompen koopt of dat je naar een bouwmarkt in de buurt gaat.

Recent bekeken