stappenplan

Hoe sluit ik een regenton aan?

Een regenton aangesloten op een regenpijp is een handige manier om water op te vangen waarmee je later je tuin weer kunt besproeien. Doordat de ton is voorzien van een handige vulautomaat is overstromen niet mogelijk en voorkom je dat bladeren de boel blokkeren. Goed om te weten: dit stappenplan gaat uit van regenton die aangesloten wordt op een standaard regenpijp met een doorsnede van 70 mm.

afstand meten regenton
stap 1

De afstand meten tussen de grond en de regenton

Meet de afstand tussen de grond en de inlaatopening van de regenton. Soms moet je de voorgevormde opening aan de zijkant van de regenton nog even uitsnijden.

markeren regenpijp
stap 2

De regenpijp markeren

Markeer de zojuist opgemeten afstand op de regenpijp.

regenpijp zagen
stap 3

Een stuk uit de regenpijp zagen

Zaag een stuk van 5 cm uit de regenpijp: 2,5 cm boven en 2,5 onder het markeerpunt. Gebruik voor dit klusje geen ijzerzaag, maar een handzaag. Hiermee maak je een mooie, rechte zaagsnede.

vulautomaat ton
stap 4

De vulautomaat plaatsen

Plaats de vulautomaat tussen beide uiteinden van de regenpijp. Je kunt de beugels van de regenpijp tijdelijk losmaken als je er niet makkelijk bij kunt. Let op: lijm de vulautomaat nog niet vast!

vulautomaat verbinden
stap 5

De vulautomaat verbinden

Verbind de vulautomaat met de regenton. Dit doe je met het bijgeleverde afvoerpijpje. Zorg ervoor dat de regenton waterpas en mooi op hoogte staat.

aansluitingen regenton
stap 6

De aansluitingen demonteren en vastlijmen

Controleer of alles goed in elkaar past. Demonteer nu alle aansluitingen en schuur deze licht op. Lijm de onderdelen tot slot in elkaar met hard PVC-lijm.

Gebruikt bij dit advies

Regentonnen
Regentonnen

Benodigdheden

Meer klusadvies

8796257419294
Hoe maak ik borders in mijn tuin? stappenplan
8796385804318
Hoe maak ik een plantenbak? stappenplan
9208019320862
Hoe maak ik een tuinmuurtje? stappenplan
8796213248030
Hoe plaats ik een houten schutting? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in