toon meer toon minder
toon meer toon minder
  • Opsluitband
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Opsluitband

13 resultaten

Ken je het volgende probleem? Je hebt een oprit of tuinpad aangelegd, maar na een tijdje ontstaan er toch weer kieren tussen de stenen. Dat gaat er natuurlijk heel slordig uitzien. Door opsluitbanden te gebruiken kun je dit soort situaties heel gemakkelijk voorkomen.

Wat is een opsluitband?

Een opsluitband is bedoeld om de bestrating die je aanlegt bij terrassen en paden op te sluiten. De bestrating kan zo geen kant meer op en je voorkomt zo het uitlopen of verzakken van de bestrating. Bovendien zorg je voor een mooie afwerking. Je bestrating blijft lekker lang mooi liggen en je verlengt er dus zeker de levensduur mee van je terras of tuinpad.

Hoe bevestig je opsluitbanden?

Opsluitbanden bevestig je diep in de grond, om zo veel mogelijk stevigheid te creëren. De bestrating wordt zo tegengehouden, maar tegelijkertijd zijn de banden ook niet zichtbaar. Als je dat wilt overigens, want je kunt er ook voor kiezen om ze wel boven de grond te laten komen. Bijvoorbeeld als een mooie afscheiding tussen je terras en de beplanting in je tuin. Zo groeien de planten niet over de plek waar je wilt zitten heen. Je kan met opsluitbanden ook eventueel mooie hoogteverschillen in je tuin creëren. Als je de opsluitbanden zichtbaar maakt, kies dan wel voor een kleur die ook goed bij de bestrating zelf past.

Soorten opsluitbanden

Houd er rekening mee dat een opsluitband altijd dikker moet zijn dan de dikte van je bestrating. Bij een tegel die 5 centimeter dik is, kun je het beste een opsluitband van zo’n 8 tot 10 centimeter gebruiken. Bij GAMMA vind je opsluitbanden van beton in verschillende kleuren.

Opsluitbanden kopen bij GAMMA

Wil je ook opsluitbanden kopen bij GAMMA? Maak dan een keuze uit ons online assortiment. Als je vandaag voor 21.00 uur online bestelt, kun je je producten in de meeste gevallen de volgende dag al in huis hebben. Of laat ze bezorgen bij een bouwmarkt bij je in de buurt en haal het op wanneer dat jou het beste uitkomt.

Recent bekeken