Buitenbeits

Bekijk de TOP 10

Dankzij de buitenbeits van GAMMA is het hout rondom je huis beschermd tegen vocht en weersomstandigheden. Aanvullend bieden diverse beitsen ook UV-bescherming. Dankzij de vochtregulerende werking van beits kan vocht wel uit het hout, maar er niet in. Zo voorkomt je dat het houtwerk gaat rotten en geniet je lange tijd onbezorgd van het hout. Voorzie het houtwerk buiten van een transparante beits of kies voor een nieuwe tint die past bij de look die je mooi vindt.

Bekijk ons Klusadvies Beitsenvoor meer informatie over het beitsen van tuinhout.

Wat is beitsen?

Door een transparante of dekkende beitslaag aan te brengen kun je hout beschermen tegen weer en wind en het een mooi uiterlijk geven. Beits dringt daarbij gedeeltelijk in het hout. De meeste buitenbeitsen hebben een vochtregulerende werking en bieden uv-bescherming.

Steigerhoutbeits, buitenbeits of tuinbeits?

Wil je beits die de nerf nog laat zien of zoek je een beits met een hooge vochtregulerende werking en een goede uv-bescherming? Bij GAMMA heb je een grote keuze.

Dekkende beits

Een dekkende beits dringt in het hout door, geeft langdurige bescherming en biedt de mogelijkheid het hout een ander kleurtje te geven.

Verschil grey wash en blanke lak

Met grey wash laat je de houtstructuur intact en geef je het hout een grijzige kalkachtige kleur. De blanke lak geeft helemaal geen kleur aan het hout, maar zorgt alleen voor bescherming.

Zwarte beits

Omdat hout verweert, werden zachte houtsoorten vroeger vaak behandeld met teer. Tegenwoordig kun je hiervoor zwarte beits gebruiken. Meestal is dit een beits op waterbasis en daardoor veel milieuvriendelijker en prettiger om te verwerken.

Rambo beits en CetaBever buitenbeits

Bij GAMMA vind je buitenbeitsen van Rambo en CetaBever, onder andere pantserbeits en meersterbeits. Alle beitsen zorgen voor een jarenlange bescherming.

Schutting beitsen met schuttingbeits

Een nieuwe schutting geplaatst? Zorg er dan voor dat je er jarenlang plezier van hebt door hem te behandelen met speciale schuttingbeits, verkrijgbaar in diverse kleuren. De schuttingbeits is waterafstotend en vochtregulerend, zodat houtrot wordt voorkomen.

Recent bekeken