Wat is beits?

Met beits breng je een transparante of juist dekkende laag aan die gedeeltelijk in het hout dringt en zo extra bescherming biedt. Wil jij jouw houten meubels goed beschermen? Met de juiste beits zorg je ervoor dat al het houtwerk, zowel binnen als buiten, goed onderhouden is en er mooi uit blijft zien. Van een houten vloer of antieke kast, tot je tuinstoelen en schutting: beitsen geeft jouw houten meubels een mooie uitstraling en maakt dat ze beschermd zijn tegen weer en wind. Vind de best dekkende beits in de GAMMA webshop en bestel jouw beits gemakkelijk online.

Welke soorten beits zijn er?

Je hebt bij GAMMA de keuze uit beits van het eigen huismerk, en van merken zoals Cetabever, Rust-Oleum, Rambo of Lacq. Ben je op zoek naar dekkende beits? Bij dit type beits komt de laag over het hout, en is de ondergrond niet of nauwelijks meer te zien. Bij sommige soorten dekkende beits kan je de structuur van het hout bijvoorbeeld nog wel goed zien. Met dekkende beits bescherm je je tuinmeubels tegen de invloed van wind en neerslag en voorzie je deze gelijk ook van een frisse uitstraling. Of je nou op zoek bent naar binnenbeits, buitenbeits, houtbeits of tuinbeits, de dekkende beits die je kiest is beschikbaar in tal van kleuren en afwerkingen. Gebruik de filters aan de linkerkant van de pagina om jouw ideale beits te vinden. Denk ook na of je beits op basis van water of terpentine gaat gebruiken. Beits op waterbasis droogt sneller en stinkt minder, waardoor het de logische keuze is voor binnen. Beits op terpentinebasis biedt iets hogere bescherming en is daardoor zeer geschikt voor buiten. Bijvoorbeeld voor het beitsen van je schutting!

Transparante beits kopen bij GAMMA

Wil je liever dat de kleur en structuur van het hout goed zichtbaar blijven onder de laag beits die je aanbrengt? Kies dan voor een transparante beits van GAMMA. Met transparante beits geef je jouw meubels en andere houtwerken een beschermende laag, zonder dat het karakter verloren gaat. Dit betekent overigens niet dat je geen kleur kan kiezen bij dit type beits: transparante beits is beschikbaar in verschillende tinten, waardoor je bijvoorbeeld je vloer op een natuurlijke wijze een tint lichter of juist donkerder maakt. Lees hier ons klusadvies voor het beitsen van je vloer. Afhankelijk van het eindresultaat dat je voor ogen hebt kies je voor een van de volgende glans gradaties: mat, zijdeglans, hoogglans of zijdemat.

Ruime keuze uit verschillende beitskleuren

Als je de juiste soort beits voor jouw klus gevonden hebt, heb je ruime keuze uit verschillende beitskleuren. Bij transparante beits gaat het voornamelijk om tinten die je houtwerk een nieuwe uitstraling geven: van een eiken, kersen of mahonie look tot white wash of antraciet. Je kan natuurlijk ook voor een kleurloze transparante beits kiezen. Bij de dekkende variant kies je zelfs uit nog meer beitskleuren, zoals petrol, goud, zilver of roze.

Bekijk het complete assortiment in de webshop en bestel jouw beits direct online bij GAMMA. Of kom langs in één van onze bouwmarkten bij jou in de buurt voor persoonlijk advies van onze medewerkers. Over het algemeen geldt bovendien: vandaag besteld, morgen in huis. Zo kan je gelijk aan de slag met jouw klus!

Recent bekeken