Orchidee Phalaenopsis Paars

27.
49
Helaas is dit product voorlopig niet leverbaar.

Anderen bekeken deze alternatieven

Bekijk de lijst met alternatieven

Productomschrijving

  • Orchidee met 3 takken
  • Per tak meerdere kleine paarse bloemen
  • Gratis thuisbezorgd

Deze Orchidee behoort tot de Phalaenopsis familie. In Nederland ook wel bekend als de Vlinderorchidee. Je hebt Orchidieeën in enorm gevarieerde kleuren. Deze is helder paars en heeft per taak een aantal kleine groepjes bloemen. De Orchidee is een manier om vrij eenvoudig wat kleur je woonkamer in te brengen. De plant is ongeveer 40 cm hoog en heeft 3 takken. Het mooie aan deze plant is dat de bloeiduur relatief lang is. Soms tot wel 3 maanden aan een stuk. Dat betekend dat je veel langer kunt genieten van de bloemen van de plant.

Verzorging orchidee
De Orchidee doet het goed op een lichte plek, maar niet direct in de zon. Zorg voor een kamertemperatuur (minimaal 15 graden). Wanneer de aarde bijna droog is, is het tijd om water te geven. Zo eens in de zeven à negen dagen. Besproei dan direct de jongste kopjes.

Een orchidee is gebaat bij extra voeding. Geef om de twee weken een scheut speciale Orchideenvoeding. Voeg daarnaast drie tot vier per jaar een theelepel kalk aan de potgrond toe. Vermijd het mesten van november tot januari. Het is belangrijk om eens in de drie jaar de grond te verversen. Check dan ook meteen of de wortels nog voldoende ruimte hebben in de pot. Zo niet, dan is het belangrijk om te verpotten.

De Phalaenopis, oftwel de orchidee, kan nadat deze bijna is uitgebloeid opnieuw tot bloei worden gebracht. Snij de bloemstengel, als er nog twee of drie bloemen aanzitten, boven het derde oog af. De stengel zal dan opnieuw uitlopen. Na acht tot twaalf maanden groeien er nieuwe bloemen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 622677
Merk Geen
Ecocheque Nee
Algemeen
Bloeiperiode Gehele jaar
Hoogte bij aanschaf 40.0 cm
Bloeikleur Paars
Hoogte na 1 jaar 45.0 cm
Eetbaar Nee
Bladhoudend Nee
Watergeven Regelmatig en veel
Potmaat 12.0 cm
Nederlandse naam Orchidee Multiflora Little Purple
Latijnse naam Phalaenopsis
Plantvorm Zuil
Standplaats Halfschaduw
Beschikbaarheid Gehele jaar
Met pot Nee
Type artikel Phalaenopsis
Reviews worden geladen

Recent bekeken