Schutting Solid grenenhout ca. 180x180 cm recht

55.
19
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Privacy: gemiddelde privacy
  • Onderhoud: beitsen na 5 jaar
  • Verwachte levensduur: tot 10 jaar
  • Houtsoort: geïmpregneerd geschaafd grenenhout

De schutting Solid bij GAMMA
Schutting Solid is gemaakt van geimpregneerd grenenhout. Het is 1 meter 80 hoog en 1 meter 80 breed. Het scherm bestaat uit 15 planken van 13,5 centimeter breed en 1,3 centimeter dik. De planken zijn bevestigd door middel van spijkers. Door enkele tuinschermen met elkaar te combineren maak je eenvoudig een schutting voor je tuin die zorgt voor privacy en veiligheid en relatief heel voordelig is.

Hoe plaats je een schutting?
Bij het plaatsen van een schutting is het belangrijk de juiste palen te kiezen. Hoe langer de palen, hoe stabieler de schutting staat. Geadviseerd wordt om bij schuttingen met de afmeting 180x180 cm, palen met een lengte van 270 centimeter te gebruiken. Het aantal palen dat je nodig hebt is gemakkelijk te bepalen: het aantal schermen + 1. Dus voor 6 schermen heb je 7 palen nodig. Kies je voor extra stevigheid, dan is het een goede optie om snelbeton te gebruiken om palen stevig in de grond te plaatsen. Span voordat je begint een strakke draad waterpas 5 centimeter boven de grond. Door de schutting boven de grond te plaatsen zorg je voor een langere levensduur van de schutting. Boor een gat met een grondboor en sla de paal in de grond, totdat deze 180 + 5 centimeter boven de grond uitkomt. Doe dit op dezelfde manier voor de tweede paal en bevestig de schutting. Vervolgens plaats je telkens eerst een paal en dan een schutting, totdat de gehele tuin is afgeschermd.

Hout als duurzaam materiaal van je schutting
Hout is een natuurproduct, dat bij GAMMA altijd duurzaam verkregen is. Doordat het een natuurproduct is, geeft het een mooie uitstraling en is het een warme toevoeging aan je tuin. Houd er wel rekening mee dat hout leeft en daardoor door het weer kan uitzetten of krimpen. Daarnaast bevat hout hars, dat uit de vlammen en knoesten kan komen bij warm weer. Tuinhout zal ook vergrijzen na verloop van tijd, maar dit is een natuurlijk proces, wat tevens een natuurlijke uitstraling geeft. Overigens heeft dit geen effect op de levensduur van het hout. Wel kan het hout behandeld worden met een tuinbeits, om de kleur zoveel mogelijk te behouden.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Plankenscherm
Productnummer 467723
Gewicht product 36600 gr
Hoogte product 1.8 m
Lengte product 4.5 cm
Breedte product 1.8 m
Merk Geen
Duurzaam Nee
Algemeen
FSC-keurmerk Nee
Kleur Olijfgroen
Kleurfamilie Hout, Groen
Lijn Solid
PEFC keurmerk Ja
Materiaal Hout
Vorm Recht
Type artikel Tuinscherm
Materiaal (detail) Grenen
Afwerking Fijn bezaagd, Geïmpregneerd
Afmetingen
Dikte planken 13.0 mm
Afmeting planken 180 x 13,3 x 1,3
Gebruik
Toepassing Tuin, Tuinschermen, Buiten
Toepassingsgebied Buiten
Technische kenmerken
Aantal planken 15.0
Bevestigingsmethode Geschroefd
Behandeling Geïmpregneerd
Reviews worden geladen

Recent bekeken