(2 klantreviews)
16.
29
Tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

 • Houtsoort: Douglas
 • Voorbehandeling hout: Onbehandeld
 • Afwerking: Ruw

 • Tuinpaal

  Deze tuinpaal is ca. 250 cm lang en heeft een kopmaat van 6,5x6,5 cm. De paal is veelzijdig te gebruiken voor bijvoorbeeld het plaatsen van een hek, een schutting of een speeltoestel. Voor het plaatsen van de paal is de grond is het advies om altijd een derde van de paal in de grond te plaatsen. Het is ook mogelijk om een paalhouder te gebruiken. Het is ook mogelijk om met deze paal een overkapping te maken. Hiervoor kunnen houtverbinders in diverse maten gebruikt worden om deze gemakkelijk te bevestigen aan elkaar. De paal is ruw ook wel fijnbezaagd genoemd. Dit zorgt voor een robuust uiterlijk.

  Onbehandeld Douglas hout

  Deze paal is gemaakt van Douglas hout. Douglas hout is een veel gebruikte houtsoort om in de tuin te gebruiken. De kleur is namelijk een mooie warme kleur en vanwege onder andere de kleur wordt Douglas hout niet geïmpregneerd waardoor het hout zijn kleur behoudt. Het is verstandig om Douglas hout wel te bewerken met tuinbeits. Dit verlengt de levensduur en gaat vergrijzing van het hout tegen. Het deel van de paal wat in de grond gaat kan behandeld worden met zwarte teer. Dit beschermt de paal waardoor de levensduur verlengt.

  Tuinhout bij GAMMA?

  Hout is een natuurproduct, dat bij GAMMA altijd duurzaam verkregen is en na dat het geproduceerd is wordt terug gedroogd. Terug drogen is een behandeling waardoor het hout minder gevoelig is voor krimpen en uitzetten en verkleint de kans op schimmeling van het hout. Houd er wel rekening mee dat hout leeft en door het weer toch kan uitzetten of krimpen. Daarom worden bij GAMMA altijd circa maten voor tuinhout gecommuniceerd. Daarnaast bevat hout hars, dat uit de vlammen en knoesten van het hout kan komen bij warm weer. Tuinhout zal ook vergrijzen na verloop van tijd, maar dit is een natuurlijk proces. Overigens heeft dit geen effect op de levensduur van het hout. Wel kan het hout behandeld worden met een tuinbeits, om de kleur zoveel mogelijk te behouden en de levensduur te verlengen.

  Lees meer

  Specificaties

  Product
  Productsoort Tuinpaal
  Productnummer 143355
  Gewicht product 5800 gr
  Hoogte product 6.5 cm
  Lengte product 2.5 m
  Breedte product 6.5 cm
  Merk Geen
  Duurzaam Nee
  Algemeen
  FSC-keurmerk Nee
  Kleur Douglas
  PEFC keurmerk Ja
  Type artikel Balk
  Kleurfamilie Bruin, zachtboard
  Materiaal zachtboard
  Materiaal (detail) Douglas
  Afwerking Fijn bezaagd
  Gebruik
  Toepassing Tuinschermen
  Etiket informatie
  Reviews worden geladen

  Recent bekeken