Isolatie

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Maar minder energiekosten betekent ook: milieuvriendelijker wonen. Juist nu het leven zich meer thuis afspeelt, is dit hét moment om met isolatie aan de slag te gaan en hierin te investeren. Van dakisolatie tot vloerisolatie, GAMMA legt uit hoe je start met het isoleren van jouw woning.

Dakisolatie

Wist je dat het isoleren van een schuin dak ervoor zorgt dat je jaarlijks ruim 700 euro bespaart op je energierekening? Ook verhoogt het je wooncomfort, want zo houd je de warmte binnen. Een dak isoleren doe je met glaswol, steenwol of PIF-isolatiemateriaal.

Bekijk het stappenplan

Muurisolatie

Een woning met goed geïsoleerde buitenmuren zorgt voor meer comfort en minder stookkosten. Laat daarom je muren isoleren met spouwmuurisolatie. Heb je een enkelsteensmuur of wil je de isolatiewaarde verhogen? Plaats dan een voorzetwand.

Bekijk het stappenplan

Plafondisolatie

Je plafond isoleren zorgt ervoor dat de warmte niet naar de ruimte erboven ontsnapt. Ook gaat het geluidsoverlast tegen. Om je plafond te isoleren kun je het best glaswolplaten gebruiken: deze hebben goede thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen.

Bekijk het stappenplan

Vloerisolatie

Nooit meer een koude vloer? Ga dan aan de slag met vloerisolatie. Een houten of betonnen vloer isoleer je vanuit de kruipruimte. Gebruik je je zolder niet als kamer? Dan kun je de zoldervloer van boven isoleren, zodat je geen warmte verliest in de ruimte eronder.

Bekijk het stappenplan

Soorten isolatiemateriaal

Welk isolatiemateriaal gebruik jij voor je isolatieklus? Bekijk hier de verschillende soorten isolatiemateriaal en lees meer over de specificaties van onder meer glaswol, steenwol, PIR-platen en EPS-parels. Zo kies je altijd het juiste isolatiemateriaal voor jouw klus.

Bekijk het stappenplan

Recent bekeken