Automatisch water geven

Automatisch water geven: efficiënt en duurzaam
Door water te geven met behulp van een Micro-Drip systeem van Gardena kun je per plant de juiste waterhoeveelheid instellen. Zo bespaar je tot wel 70% water en krijgt elke plant precies wat hij nodig heeft. Nog een enorm voordeel: je hoeft nooit meer handmatig je tuin te sproeien.

Met het Micro-Drip systeem van Gardena kun je een tuin tot 40m² automatisch water geven. Voor een grotere tuin is het bereik verder uit te breiden met een extra Micro-Drip slang. Het druk reducerende systeem kan via de slang op de waterkraan aangesloten worden.

TIP! Wil je nog duurzamer automatisch water geven? Dit kan met een bodemvochtigheidssensor; zo verspil je écht geen druppel meer.

Besproeiingscomputer voor de tuin
Hoe ideaal klinkt dat, je tuin automatisch water geven terwijl jij een periode- van huis bent? Het kan met een besproeiingscomputer, waarmee je de sproeicycli op de seconde nauwkeurig kunt instellen.

Met de Gardena besproeiingscomputer Select kun je maximaal drie verschillende sproeiplanningen instellen. Heb je meer planten om te bewateren? Met de Gardena besproeiingscomputer Master zijn zes individuele sproeiplanningen te bedienen.

Voor verzonken besproeiingssystemen, zoals het Gardena sprinklersystem is de Gardena Classic Besproeiingscomputer 6030 geschikter. Wisselende watervereisten voor de diverse (zes) plantgebieden zijn voor dit systeem geen probleem.

Besproeiingscomputer voor balkon- en terrasplanten
Ook met potplanten behoort automatisch water geven tot te mogelijkheden. Dit is niet alleen handig voor op de momenten dat je eens een paar dagen van huis bent, maar ook thuis kun je deze dagelijks terugkerende klus uit handen geven.

De Gardena besproeiingscomputer Flex Control is speciaal bedoeld voor automatisch water geven op het balkon en (dak)terras. Je start met deze besproeiingscomputer, waarop je bijvoorbeeld de Gardena Micro Drip startset voor terras en balkon aansluit voor het langzaam bevochtigen van je planten.

Nog slimmer bewateren? Go Smart
Wil jij het automatisch water geven nog efficiënter maken? Dan is de Gardena Smart Sensor Control-set echt wat voor jou. Naast de Smart Besproeiingscomputer bevat deze set ook een Smart Sensor, een bodemvochtigheidssensor die je in de grond steekt en die registreert of er gesproeid moet worden. Om dit te bepalen, leest hij de buitentemperatuur, bodemvochtigheid en lichtintensiteit af.

Via een app op je smartphone of tablet kun je de besproeiingstijden eenvoudig aanpassen. Met Siri schakel je de sproeiers zelfs in met je stem. Zie je het al voor je, vanaf je ligbedje aan de Côte d'Azur? ‘Siri, geef de tuin eens water!’

De Smart Sensor werkt via de Smart Gateway, die ervoor zorgt dat je Gardena Smart systemen met elkaar kunnen communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld met behulp van de Apple HomeKit het sproeischema afstemmen op het maaischema van de Gardena robotmaaier Smart Sileno.