stappenplan

Hoe werkt een elektrische bbq?

Houd je van barbecueën in de zomer, maar wil je geen rokerige toestanden zoals met een houtskoolbarbecue? Dan is de elektrische barbecue een goed alternatief. Je kunt deze barbecue eenvoudig aansluiten en de temperatuur is makkelijk regelbaar. Daarnaast neem je een elektrische barbecue – dankzij het compacte formaat – zo overal mee naartoe, van de camping tot een picknick in het park. Hoe je zo’n elektrische barbecue aansluit, veilig aansteekt en goed gebruikt? Dat kun je lezen in dit stappenplan of zien in de video.

veilig neerzetten elektrische barbecue
stap 1

De elektrische barbecue veilig neerzetten

Het begint allemaal met het veilig plaatsen van je elektrische barbecue. Zorg voor een stabiele, stevige ondergrond, zoals beton of tegels. Zand en aarde zijn weer niet de meest ideale ondergronden. Plaats de barbecue in ieder geval niet op je gazon: op gras gaat je barbecue snel wiebelen. Zet de barbecue verder niet in de wind, niet in de buurt van spelende kinderen en ook niet op een plek waar veel mensen langs moeten lopen.

elektrische barbecue aansluiten
stap 2

De elektrische barbecue aansluiten

Als je barbecue stevig staat, kun je deze aansluiten. Rol het snoer van je elektrische barbecue helemaal uit. Maak je gebruik van een verlengsnoer? Ook dit moet je helemaal uitrollen. Zorg ervoor dat je het snoer zo neerlegt dat niemand erover kan struikelen. Let er daarnaast op dat de kabel niet tegen de barbecue aankomt, anders kan deze smelten en kortsluiting veroorzaken.

elektrische barbecue aansteken
stap 3

De elektrische barbecue aansteken

Als het snoer volledig is uitgerold, kun je de barbecue aansteken. Met de handige temperatuurknop kun je de snel en gemakkelijk de juiste temperatuur instellen.

Tip!

Niet alles wat je op de barbecue legt heeft dezelfde bereidingstemperatuur nodig. Vlees bereid je bijvoorbeeld op een hoge temperatuur, terwijl je groenten beter op een lagere temperatuur kunt grillen.

elektrische barbecue schoonmaken
stap 4

De elektrische barbecue schoonmaken na gebruik

Klaar met barbecueën? Dan moet je het rooster eerst goed schoonmaken voor je je elektrische tafelbarbecue opbergt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een handige bbq- en grilborstel gebruiken.

Gebruikt bij dit advies

Barbecues
Barbecues

Benodigdheden

Gereedschappen (1)

Meer klusadvies

8887092314142
Hoe kies ik een barbecue? keuzehulp
8796252045342
Hoe maak ik een betonnen barbecue? stappenplan
tuin-bestraten-thumbnail
Zelf je tuin bestraten: creëer een terras zonder onkruid stappenplan
prieel maken
Hoe bouw ik een prieel? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in