stappenplan

Hoe steek ik een elektrische barbecue aan?

Houd je van barbecueën in de zomer, maar wil je geen rokerige toestanden zoals met een houtskoolbarbecue? Dan is de elektrische barbecue een goed alternatief. Je kunt deze barbecue eenvoudig aansluiten en de temperatuur is makkelijk regelbaar. Daarnaast neem je een elektrische barbecue – dankzij het compacte formaat – zo overal mee naartoe, van de camping tot een picknick in het park. Hoe je zo’n elektrische barbecue aansluit, veilig aansteekt en goed gebruikt? Dat kun je lezen in dit stappenplan of zien in de video.

gasbarbecue veilig plaatsen
stap 1

De gasbarbecue veilig plaatsen

Het begint bij het veilig plaatsen van je gasbarbecue. Zorg ervoor dat de barbecue stabiel staat. Een ondergrond van tegels of beton is hiervoor het meest geschikt. In zand of aarde kun je het toestel ook goed vastzetten, maar dit is niet altijd handig tijdens het barbecueën. Let er in ieder geval op dat je de barbecue niet op gras plaatst. Zet het toestel ook uit de wind staat en zorg ervoor dat spelende kinderen er niet makkelijk bij kunnen.

gasfles gasbarbecue
stap 2

De gasfles aansluiten

Staat de gasbarbecue stabiel? Sluit dan de gasfles aan. Controleer de slang en de fles goed op lekken. Doe dit elke keer voor je de gasbarbecue gebruikt.

deksel gasbarbecue
stap 3

Het deksel van de gasbarbecue afhalen

Voor je de gasbarbecue echt aan kunt steken, haal je eerst het deksel van de barbecue. Doe je dit niet, dan komt er te weinig zuurstof bij en zal de barbecue niet ontbranden.

Tip!

Niet alles wat je op de barbecue legt heeft dezelfde bereidingstemperatuur nodig. Vlees bereid je bijvoorbeeld op een hoge temperatuur, terwijl je groenten beter op een lagere temperatuur kunt grillen.

stap 4

Als de gewenste temperatuur is bereikt, dan kun je aan de slag. Het beste resultaat bereik je natuurlijk met goed barbecuegerei. Kijk voor elektrische barbecues en de beste hulpmiddelen in ons assortiment.

Gebruikt bij dit advies

Barbecues
Barbecues

Benodigdheden

Gereedschappen (1)

Meer klusadvies

8887092314142
Hoe kies ik een barbecue? keuzehulp
8796252045342
Hoe plaats ik een betonnen barbecue? stappenplan
8796208922654
Hoe leg ik bestrating in mijn tuin? stappenplan
8796442951710
Hoe maak ik een prieel? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in