keuzehulp

Hoe kies ik een barbecue?

Verschil tussen een elektrische, een gas- en een houtskoolbarbecue

Barbecueën in goed gezelschap, dat is voor velen een perfecte besteding van een zomeravond. Maar welke barbecue kies je? Elke barbecue is geschikt om producten op te bereiden. Ze verschillen in gebruiksgemak en in prijs.

Bekijk het Assortiment

Houtskoolbarbecue

Voordelen:
- Vlees, vis, groenten en andere producten krijgen een lekkere, rokerige smaak
- De houtskoolbarbecue is vaak iets goedkoper in aanschaf; vriendelijk voor je portemonee dus!

Nadelen:
- Houtskool en briketten moeten lang opwarmen
- De temperatuur is wat moeilijker te regelen; je bent afhankelijk van de brandende kolen of briketten.

Gasbarbecue

Voordelen:
- Zeer snel te gebruiken: binnen enkele minuten is deze barbecue op temperatuur
- De temperatuur is goed te regelen door de aanwezigheid van een temperatuurregelaar
- Barbecueën zonder rook; te gebruiken in overdekte ruimtes of op je balkon

Nadelen:
- Vlees en andere producten krijgen geen rokerige smaak. Voor sommigen geeft een rokerige smaak, afkomstig van kolen of briketten, juist de charme van barbecuën, anderen maakt dat niet veel uit
- Een gasbarbecue is iets duurder in aanschaf dan een houtskoolbarbecue
- Behalve een barbecue dien je ook een goedgekeurde gasfles aan te schaffen

Elektrische barbecue

Voordelen:
- Direct na het aanzetten te gebruiken
- Door de temperatuurregelaar is de temperatuur gemakkelijk te regelen
- Geen rook bij het barbecueën, dus geschikt voor op balkons of in overdekte ruimtes
- Vaak een compact model, dus je kunt hem gemakkelijk meenemen. Handig voor in je caravan of op de camping!

Nadelen:
- Zonder stroomaansluiting kun je de elektrische barbecue niet te gebruiken
- Vlees en andere producten krijgen geen, voor barbecueën herkenbare rokerige smaak
- Een elektrische barbecue is vaak iets duurder in aanschaf dan een houtskoolbarbecue.

Deze keuzehulp komt voor in