stappenplan

Hoe werkt een gas bbq?

Een gasbarbecue is een gebruiksvriendelijke barbecue, waarvan je de temperatuur makkelijk kunt regelen. Ook kun je deze barbecue gebruiken op je balkon of in een overdekte ruimte, want er komt geen rook vanaf. Maar hoe steek je een gasbarbecue veilig aan? Dat lees je in dit eenvoudige GAMMA stappenplan. Je kunt natuurlijk ook de video bekijken.

gasbarbecue veilig plaatsen
stap 1

De gasbarbecue veilig plaatsen

Het begint bij het veilig plaatsen van je gasbarbecue. Zorg ervoor dat de barbecue stabiel staat. Een ondergrond van tegels of beton is hiervoor het meest geschikt. In zand of aarde kun je het toestel ook goed vastzetten, maar dit is niet altijd handig tijdens het barbecueën. Let er in ieder geval op dat je de barbecue niet op gras plaatst. Zet het toestel ook uit de wind staat en zorg ervoor dat spelende kinderen er niet makkelijk bij kunnen.

gasfles gasbarbecue
stap 2

De gasfles aansluiten

Staat de gasbarbecue stabiel? Sluit dan de gasfles aan. Controleer de slang en de fles goed op lekken. Doe dit elke keer voor je de gasbarbecue gebruikt.

deksel gasbarbecue
stap 3

Het deksel van de gasbarbecue afhalen

Voor je de gasbarbecue echt aan kunt steken, haal je eerst het deksel van de barbecue. Doe je dit niet, dan komt er te weinig zuurstof bij en zal de barbecue niet ontbranden.

gasbarbecue aansteken
stap 4

De gasbarbecue aansteken

Tijd om de gasbarbecue aan te steken. Wist je dat veel gasbarbecues zijn voorzien van een handige knop voor elektrische ontsteking? Dit zorgt voor een vonk, waardoor de barbecue in een vloeiende beweging ontbrandt. Een lucifer of aansteker heb je in dit geval niet nodig. Als je een gasbarbecue hebt zonder zo’n handige knop, kun je het beste een gasaansteker of extra lange lucifers gebruiken.

temperatuur regelen gasbarbecue
stap 5

De temperatuur van de gasbarbecue regelen

Staat de gasbarbecue aan? Laat deze dan even tien minuten goed heet worden. Daarna kan het barbecueën beginnen! Je kunt de regelknop aan de zijkant gebruiken om de juiste temperatuur in te stellen.

stap 6

De gasbarbecue schoonmaken

Vergeet na afloop de gasbarbecue niet goed schoon te maken. Vooral het rooster moet helemaal schoon zijn voor je de barbecue opbergt. Hiervoor kun je een bbq- en grilborstel gebruiken.

Gebruikt bij dit advies

Barbecues
Barbecues

Benodigdheden

Gereedschappen (1)

Meer klusadvies

8881774460958
Hoe werkt een elektrische bbq? stappenplan
8796252045342
Hoe maak ik een betonnen barbecue? stappenplan
tuin-bestraten-thumbnail
Zelf je tuin bestraten: creëer een terras zonder onkruid stappenplan
prieel maken
Hoe bouw ik een prieel? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in