stappenplan

Hoe isoleer ik mijn zoldervloer?

Met een koude zolder boven je (slaap)kamer is vloerisolatie het overwegen waard. Bovendien scheelt het in geluidsoverdracht als je de zoldervloer van bovenaf isoleert. In dit stappenplan zie je hoe je dat aanpakt, een vloer isoleren. Hierna kun je de vloer afwerken met houten plaatmateriaal.

Tip!

Draag bij het werken met glas- en steenwol handschoenen en beschermende kleding. Deze isolatiematerialen kunnen jeuk en irritatie veroorzaken.

stap 1

Hoeveelheid materiaal berekenen

Bereken hoeveel verpakkingen isolatieplaat, klimaatfolie, underlayment en balken je nodig hebt. Een pak rockwool 70mm is voldoende voor 3,6m2. Een rol klimaatfolie is 2x15m. Een rol tape is 40m lang en 6cm breed. Underlaymentplaten zijn verkrijgbaar in 244x122cm en 244x61cm. Balken voor een vloer die slechts licht belast mag worden komen om de 60cm te liggen (hart op hart). Bij een normale belasting is dit 40cm.

stap 2

Balken op maat zagen

Zaag de balken op maat en bevestig ze ‘hart op hart’ op de vloer. Om de 60cm of bij intensief gebruik om de 40 cm. Maak ze vast met schroeven van 80mm of lijm ze met Poly Max.

stap 3

Balken op maat zagen

Heb je een koude zolder? Breng dan folie op de vloer en om de balken aan. Niet het met de handnietmachine vast. Houdt een overlap van 15cm aan. Tape de randen, naden en alle nieten af met vario-KM tape.

stap 4

Isolatieplaten op maat maken en plaatsen

Zaag of snijd de isolatieplaten nauwkeurig op maat (+ 1cm), afhankelijk van de gekozen breedte tussen de balken. Gebruik hiervoor een handzaag of isolatiemes. Klem de isolatie platen tussen de balken.

stap 5

Underlayment op maat maken en vastschroeven

Zaag de underlaymentplaten op maat en schroef ze vast op de balken.

Je vloer liever laten isoleren door GAMMA Klusservice?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het isoleren van je vloer? Of heb je zelf geen tijd? Laat je klus dan gemakkelijk uitvoeren door een vakman van GAMMA Klusservice.

Vloer laten isoleren