klusadvies
dranger van GAMMA

Deurdrangers

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Met een deurdranger zorgt u ervoor dat een deur altijd dichtvalt, ook als u hem zelf niet dicht duwt. Een wat eenvoudiger soort deurdranger is de deurveer.  In beide gevallen handig wanneer u geen handen vrij heeft om de deur achter u dicht te trekken. Naast dat het handig is, kunt u zo ook veel energie besparen. Welke deurdranger is geschikt voor uw deur? Op deze pagina leest u daar meer over. 

 

deurdrangers

Bekijk de benodigheden

drangers voor een lichte of een zware deur? 

drangers - Lichte deur

Lichte deur

Om een ‘normale’ lichte binnendeur automatisch te laten sluiten heeft u de keuze uit een licht model schaararm-dranger, diverse deurveren of een deursluiter met geleiderol. 

 

Deurveren zijn onopvallend en makkelijk te bevestigen. Dit is de meest geschikte variant voor een lichte deur. De schaar-arm en deursluiter zijn ook mogelijk, alleen zijn deze behoorlijk aanwezig op de deur en moeten ze met meerdere schroeven in deur en kozijn gemonteerd worden.  

 

Bij hele lichte deuren zoals een hordeur of tuinhek kunt u het beste kiezen voor een deurtrekveer of telescoopsluiter. 

 

dranger voor een zware deur

Zware deur

Deurdrangers voor buitendeuren of zware binnendeuren zijn deurdrangers met een schaar-arm. Ze zijn zowel binnen als buiten te gebruiken en verkrijgbaar in verschillende gewichtsklassen. Hoe zwaarder de deur, hoe sterker het schaarmechanisme moet zijn.  

 

 

heeft u een stompe- of opdekdeur? 

drangers - Stompe deur normale scharnier

Stompe deur met normale scharnier

Zowel de drangers met een schaar-arm als de deursluiter met geleiderol zijn geschikt voor een stompe-deur. Wilt u liever een deurveer? Dan kunt u kiezen voor deurveren met een scharnierpen.  

 

 

 

 

drangers - Stompe deur paumelle scharnier

Stompe deur met paumelle scharnier

Ook hier zijn de drangers met een schaar-arm als de deursluiter met geleiderol zijn geschikt voor een stompe-deur. Als u liever een deurveer wilt, kunt u kiezen voor de deurveer ‘recht’ model. 

 

 

 

 

Opdekdeur met paumelle scharnier

De deurveer hoek-model of deurveer opdekdeur zijn het meest geschikt voor deze deur. Een hoekmodel is geschikt als de scharnierzijde van de deur ook daadwerkelijk in de hoek van de kamer staat. Daarnaast zijn drangers met een schaar-arm en de deursluiter met geleiderol ook geschikt.