stappenplannen
Stappenplan deurveer en deursluiter monteren

Deursluiter en deurveren monteren

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Als je een binnendeur automatisch wilt laten sluiten, kun je een deursluiter of deurveer monteren. Hier zijn verschillende modellen voor mogelijk. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je deze deursluiter en diverse deurveren kunt monteren. 

 

Bekijk assortiment

Bekijk de benodigheden

Deursluiter met geleiderol

Deursluiter - stap 1
1
Bevestig de deursluiter op ongeveer 10 cm boven de vloer op het deurkozijn. Doe dit aan de scharnierzijde van de deur.
Deursluiter - stap 2
2
Plaats de sluiterstang tegen de gesloten deur. Zorg ervoor dat hij mooi horizontaal staat. Sluit de deur en plaats de geleiderol achter de top van de sluiterstang. Markeer de schroefgaten en schroef hem op de deur.
Deursluiter - stap 3
3

Probeer of de deur mooi sluit. Zo niet, stel de deursluiter dan bij door tijdelijk het borgpennetje uit het veerhuis te verwijderen. Steek een dunne inbussleutel in een van de gaatjes en span de veer aan. Plaats het borgpennetje weer terug.

Deurveer met scharnierpen

Deze deurveer is geschikt voor een stompe-deur met normaal scharnier.

Deurveer scharnierpen - stap 1
1
Verwijder de scharnierpen uit de bovenste scharnier.
Deurveer scharnierpen - stap 2
2
Schuif de deurveer over de verlengde scharnierpen. Trek de veer enigszins open, waardoor de veerpootjes in een lijn komen. De veer staat dus al een beetje op spanning. Schuif het geheel in het bovenste scharnier.

Deurveer - recht model

Deze deurveer is geschikt voor een stompe-deur met paumelle- scharnier.

Deurveer recht model - stap 1
1
Trek de veer enigszins open, waardoor de veerpootjes in een lijn komen. De veer staat dus al een beetje op spanning. Schuif het geheel over de kop van het bovenste paumelle-scharnier.

Deurveer - hoek model

Deze deurveer is geschikt voor een opdek-deur met paumelle-scharnier. Het hoekmodel is alleen geschikt als de scharnierzijde van de deur ook daadwerkelijk in de hoek van de kamer staat.

Deurveer hoek model - stap 1
1
Duw de veer enigszins in elkaar. De veer komt dus al een beetje op spanning. Schuif het geheel over de kop van het bovenste paumelle-scharnier. Zorg ervoor dat het korte pootje op de deur valt en het lange pootje tegen de (zij)muur.

Deurveer voor opdekdeur

Deze deurveer is geschikt voor een opdekdeur met paumelle scharnieren.  

Deurveer opdekdeur - stap 1
1
Demonteer de gehele deurveer.
Deurveer opdekdeur - stap 2
Bevestig het houdertje boven het bovenste scharnier tegen het deurkozijn. Zorg ervoor dat hij mooi verticaal staat en op ongeveer 3 mm van de deurrand. Het veerplaatje moet later tegen de deur kunnen vallen.
Deurveer opdekdeur - stap 3
Plaats de veer tussen de houder, met het veerplaatje aan de bovenzijde en tegen de zijkant van de deur. Schuif de pen boven in de houder en door de veer naar onderen. Fixeer hem aan de onderkant van de houder met het moertje.