stappenplan

Hoe plaats ik een hordeur?

Een hordeur plaatsen? Dat is een goed idee, want met mooi weer wil je je deur open kunnen zetten zonder dat er muggen of wespen naar binnen vliegen. Je kunt een hor plaatsen in je balkondeur, tuindeur of een raam. Na het zomerseizoen kun je dan de complete hor uit de scharnieren halen en netjes opbergen. In dit GAMMA stappenplan lees je hoe je zelf een hor plaatst.

Tip!

Bij elke hordeur zit ook een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Houd deze altijd bij de hand als je de hordeur gaat plaatsen.

deurrolhor gamma
stap 1

De deurrol plaatsen

Plaats de deurrol tegen het kozijn. Druk met een puntig gereedschap door het gat in het kokerkapje een centreerpunt in het kozijn. Schroef de rolhordeur op het kozijn. Eerst aan de bovenkant, dan aan de onderkant.

geleiders hordeur
stap 2

De geleiders op maat zagen

Meet de afstand tussen de koker en de binnenkant van de kozijnstijl om de juiste maat te verkrijgen. Zaag beide geleiders met een ijzerzaag op maat. Let erop dat je de geleiders inkort aan de kant waar je deze straks tegen het kokerkapje bevestigt.

onderdorpel deur
stap 3

De onderdorpel opmeten

Meet de hoogte van de onderdorpel op. Deze moet minimaal 25 mm zijn. Is dit niet zo? Verhoog de dorpel dan met een opvullat tot 25 mm.

ondergeleider plisse hordeur
stap 4

De ondergeleider monteren

Monteer eerst de ondergeleider. Schuif de ondergeleider eerst met de kraal door het glijblok en dan over het nokje van het kokerkapje. Schroef de ondergeleider vervolgens op het kozijn. Begin bij het gat dat zich het dichtst bij de rolhorkoker bevindt.

bovengeleider plisse hordeur
stap 5

De bovengeleider monteren

Monteer nu de bovengeleider. Begin bij het eerste gat vanaf de rolhordeur. Draai de schroeven aan met steeds de treklijst uitgetrokken op het punt van de volgende schroef. Controleer of de rolhordeur soepel loopt.

scharnieren op kozijn aftekenen
stap 6

Het kozijn aftekenen

Monteer in het midden van de greeplijst het magneetplaatje met een van de bijgeleverde schroefjes (C). Trek de greeplijst er in zijn geheel uit en monteer met een schroef (B) de magneetsluiting ter hoogte van het magneetplaatje.

Gebruikt bij dit advies

Horren
Horren

Benodigdheden

Meer klusadvies

deurbeslag-buitendeur-of-binnendeur-kiezen-Thumbnail
Hoe kies ik het deurbeslag van mijn deur? keuzehulp
soorten slot thumb
Hoe kies ik het juiste slot voor mijn deur? keuzehulp
deurbel-aansluiten-Thumbnail
Hoe sluit ik een deurbel aan? stappenplan
deurklink-vervangen-Thumbnail
Hoe vervang ik een deurklink? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in