stappenplan

Hoe plaats ik een hordeur?

Met het zomerse weer heb je natuurlijk graag het raam of de tuindeur open. Een nadeel is dat er bij openstaande ramen of deuren vliegen, wespen en ander ongedierte binnen kunnen komen. De hordeur is bij uitstek geschikt voor deuren die de gehele dag openstaan. Na het horrenseizoen kan de complete hor uit de scharnieren gehaald worden om op te bergen.

Hoe plaats ik een hordeur?
stap 1

Deurrol plaatsen

Plaats de deurrol tegen het kozijn. Druk met een puntig gereedschap - door het gat in het kokerkapje - een centreerpunt in het kozijn. Schroef de rolhordeur op het kozijn. Eerst aan de bovenzijde, dan aan de onderzijde.

Hoe plaats ik een hordeur?
stap 2

Geleiders op maat zagen

Zaag de beide geleiders met een ijzerzaag op maat. Let erop dat je de geleiders inkort aan de kant waar je deze straks tegen het kokerkapje bevestigt. De juiste maat wordt verkregen door de afstand te meten tussen de koker en de binnenkant van de kozijnstijl.

Hoe plaats ik een hordeur?
stap 3

Hoogte van dorpel

De hoogte van de onderdorpel moet minimaal 25 mm zijn. Als dat niet zo is, dan moet de dorpel met een opvullat worden opgehoogd tot 25 mm.

Hoe plaats ik een hordeur?
stap 4

Ondergeleider monteren

Monteer nu de ondergeleider. Schuif de ondergeleider eerst met de kraal door het glijblok en dan over het nokje van het kokerkapje (zie stap 3). Schroef de ondergeleider vervolgens op het kozijn. Begin bij het gat dat zich het dichtst bij de rolhorkoker bevindt.

Hoe plaats ik een hordeur?
stap 5

Bovengeleider monteren

Monteer nu de bovengeleider. Begin bij het eerste gat vanaf de rolhordeur. Draai de schroeven aan met steeds de treklijst uitgetrokken op het punt van de volgende schroef. Controleer of de rolhordeur soepel loopt.

Hoe plaats ik een hordeur?
stap 6

Magneetplaatje monteren

Monteer in het midden van de greeplijst het magneetplaatje met schroef C. Trek de greeplijst geheel uit en monteer met schroef B de magneetsluiting ter hoogte van het magneetplaatje.

Benodigdheden

Materialen (1)
  • Rolhordeur Unique of Deluxe
Gereedschappen (4)
Dit stappenplan komt voor in