stappenplan

Hoe sluit ik een deurbel aan?

Deurbellen vind je bij GAMMA in diverse uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een bedrade deurbel, een bel op batterijen, een draadloze deurbelset of een deurbel met videofunctie. Welke deurbel je ook kiest, het is belangrijk dat het geluid hoorbaar is in je hele huis of appartement. Lees in dit stappenplan hoe je je bedrade deurbel monteert.

Tip!

Zit er geen stopcontact in de buurt? Kies dan voor een draadloze deurbel of een deurbel op batterijen.

deurbel bedraad
stap 1

De transformator en de bel bevestigen

Bevestig de transformator op de muur, dicht bij het stopcontact. Bevestig de bel op de muur naast de deur. Gebruik hiervoor een steenboor (6 mm).

deurbel met snoer
stap 2

Het belsnoer doorsteken

Boor een gaatje door het buitendeur kozijn. Gebruik hiervoor een houtboor (6 mm). Steek het belsnoer daar van binnenuit doorheen.

draden strippen
stap 3

De mantel en de aders van het snoer strippen 

Verwijder 5 cm van de mantel (het omhulsel) van het belsnoer met behulp van een striptang. Strip ook beide aders in het snoer 5 mm blank. Schroef deze aan de polen van de beldrukker. Schroef de beldrukker op het kozijn.

snoer strippen
stap 4

Het belsnoer leiden en knippen

Leid het belsnoer naar de bel en knip het op maat af. Verwijder ook aan deze kant 5 cm van de mantel van het belsnoer en strip beide aders 5 mm blank. Bevestig een van de aders aan een van beide belpolen. Meet vervolgens de afstand tussen bel en transformator. Knip een stuk belsnoer ruim op deze maat. Verwijder aan beide uiteinden 5 cm van de mantel en strip de aders ook hier 5 mm blank.

deurbel snoer
stap 5

Het snoer aansluiten op de transformator en de bel

Schroef het afgeknipte belsnoer aan de ene kant met beide draden aan de zwakstroompolen van de transformator en aan de andere kant met een draad aan de bel. Draai de twee vrije blanke aders van het lange en het korte belsnoer in elkaar en draai er isolatietape omheen.

Verwijder vervolgens 5 cm mantel aan beide kanten van een stuk elektriciteitssnoer. Strip beide aders 5 mm blank. Sluit een kant van het snoer aan op de 220V-polen van de transformator. Monteer aan het andere uiteinde een stekker. Steek de stekker in het stopcontact en controleer of de bel werkt.

snoer vastmaken
stap 6

De snoeren vastzetten

Zet alle snoeren vast met kabelclips. Gebruik hiervoor een kleine hamer. Maak tot slot het gaatje in het kozijn waar het belsnoer doorheen loopt dicht met een beetje acrylaatkit.

Gebruikt bij dit advies

Deurbellen & intercoms
Deurbellen & intercoms

Benodigdheden

Materialen (11)

Meer klusadvies

gat boren -thumbnail Copy 19
Hoe boor ik een gat in de muur? stappenplan
8796351397918
Hoe kit ik kieren en naden dicht? stappenplan
deurbeslag-buitendeur-of-binnendeur-kiezen-Thumbnail
Hoe kies ik het deurbeslag van mijn deur? keuzehulp
deurklink-vervangen-Thumbnail
Hoe vervang ik een deurklink? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in