keuzehulp

Hoe kies ik het deurbeslag van mijn deur?

Tot deurbeslag rekenen we alle soorten deurkrukken, deurkrukschilden, deurkrukrozetten sleutelplaten, voordeurknoppen en -grepen, wc-garnituur, huisnummers, deurbellen, briefplaten, deurkettingen, brievenbuskleppen en mailblokkers. Eigenlijk alles wat je na een schilderbeurt weer aanbrengt op een deur of deurpost. Welk deurbeslag heb je nodig? En waar moet je rekening mee houden bij het aankopen van deurbeslag? Je leest het op deze pagina.

Deurbeslag voor je buiten- of binnendeur?

Ben je op zoek naar deurbeslag voor je buitendeur of voor je binnendeur? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen om vervolgens het juiste deurbeslag aan te kunnen schaffen.

Deurbeslag voor de buitendeur

Deurkrukken en schilden die je aan een buitendeur aanbrengt moeten niet alleen weerbestendig zijn, maar ook zoveel mogelijk bestand zijn tegen inbraak.

Een deurkrukset voor een buitendeur herken je aan het veiligheidsbeslag. Het schild geeft ruimte aan een cilinderslot in plaats van een traditioneel slot. Bovendien is het schild zo dik dat de cilinder hierin wegvalt. Een inbreker kan de cilinder daardoor niet met een tang vastpakken en afbreken.

Veiligheidsbeslag achterdeur

Een set voor de achterdeur bestaan veelal uit twee deurkrukken.

Klik hier voor meer informatie over veiligheidsbeslag.

Veiligheidsbeslag achterdeur

Veiligheidsbeslag voordeur

Deurkruk-sets voor de voordeur bestaan meestal uit een deurknop aan de buitenkant en een deurkruk aan de binnenzijde.

Klik hier voor meer informatie over veiligheidsbeslag.

Veiligheidsbeslag voordeur

Deurknop voordeur

Zit er een apart slot in de voordeur, dan kun je kiezen uit een ruim assortiment losse deurknoppen en deurgrepen.

Deurknop voordeur

Wat voor brievenbus wilt u?

Er zijn twee soorten brievenbussen: de brievenbus met klep in je voordeur of de losse brievenbus.

Brievenbusklep

Wil je niet naar buiten hoeven om je post te ontvangen? Dan is een brievenbusklep een goede optie voor je. Aan de binnenzijde van je voordeur kun je de brievenbus tochtvrij maken met een al-dan-niet gesloten brievenbusklep. Zo ontsnapt er minder warmte.

Brievenbuskleppen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Daarnaast kun je ook kiezen of je aan de binnenzijde van je deur een klep wilt of een borstel.

Brievenbuskleppen

Losse brievenbus

Wil je geen gat in je voordeur of heb je een lange oprit? Dan is een losse brievenbus een goede optie. Deze staat meestal aan het begin van het tuinpad of hangt aan de muur naast je voordeur. Je kunt je brievenbus legen door met een sleutel het deurtje te openen.

Losse brievenbussen

Maak je deur af

Het enige wat nu nog ontbreekt aan je voordeur is een deurbel en een huisnummer. Ook hier zijn diverse producten mogelijk.

Deurbel

GAMMA verkoopt verschillende deurbellen. Van de klassieke deurbel met bedrading tot een draadloze deurbel met meerdere melodieën. Of wil je liever een deurintercom zodat je direct kunt zien wie er voor de deur staat? Voor ieder wat wils.

Een deurbel aanleggen kun je zelf doen! In het stappenplan deurbel aanleggen lees je hoe je in 6 stappen zelf een deurbel monteert.

assortiment deurbellen

Huisnummer

Een huisnummer is onmisbaar als je wilt dat je post aan het juiste adres wordt bezorgd. Huisnummers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, bijvoorbeeld in strak RVS of sierlijke aluminium letters. zo kun je zelf de stijl kiezen die bij jouw huis past!

assortiment huisnummers

deurbeslag voor de binnendeur

Deurbeslag voor binnen heeft als belangrijkste taak om de dag- en nachtschoten van het slot te kunnen bewegen. De dagschoot zorgt dat de deur open kan of juist dicht blijft. De nachtschoot zorgt dat een deur op slot kan.

In oudere huizen komt het vaak voor dat binnendeuren zijn uitgevoerd met een loopslot, dat alleen een dagschoot heeft. Aan de buitenzijdes hebben deze deuren een deurkruk, die alleen is afgewerkt met een rozet of een schild waar geen uitsparing is voor een sleutel.

Veel binnendeuren worden tegenwoordig uitgevoerd met een dag- en nachtschoot. Dat wil zeggen dat de deur met een sleutel op slot gedaan kan worden. De deurkruk bedient de dagschoot en de sleutel bedient de nachtschoot. Voor dit type deur heb je deurkruksets, die bestaan uit deurkrukken met bijpassende rozetten of schilden, die voorzien zijn van een uitsparing voor de sleutel. Je kunt ook kiezen voor aparte deurkrukken met losse rozetten en twee losse sleutelplaatjes.

deurbeslag binnendeur

Welke combinatie wil je?

Deurklink + rozet

Het belangrijkste gedeelte van het deurbeslag is een deurklink. Voor eenvoudige deuren kun je een deurklink in combinatie met een rozet plaatsen. Het rozet is de afwerking van de deurklink, zodat je geen boorgat meer ziet.

Deurklink + rozet + sleutelrozet

Wanneer je de binnendeur af wilt kunnen sluiten, kun je een deurklink met rozet en sleutelrozet gebruiken. Dit is alleen mogelijk op deuren met een dag- en nachtschoot. Het sleutelrozet wordt onder de deurklink met rozet vastgeschroefd aan de deur.

Deurklink + rozet + toiletgarnituur

Voor het toilet en de badkamer wordt meestal wc-garnituur gebruikt. Als je de deurklink met rozet los wilt plaatsen van het wc-garnituur, is bovenstaand de beste optie voor je.

Deurklink + schild

Je kunt ook kiezen voor een deurklink met lang schild. Zo is je deurkruk opvallender. Deze is geschikt voor deuren met alleen een dagschoot.

Deurklink + schild inclusief sleutelgat

Ook voor deuren met een slot (dag- en nachtschoot) kun je een deurklink met lang schild gebruiken. Het slot valt in het schild, waardoor het meer één geheel is dan dat je gebruik maakt van een deurklink met rozet.

Deurklink + schild inclusief toiletsluiting

Het deurschild is ook te combineren met wc-garnituur. De deurklink en het wc-garnituur worden tegelijk gemonteerd, zonder dat je nog apart een rozet toe hoeft te voegen.

Wat voor materiaal deurbeslag wilt u?

Deurbeslag van GAMMA is verkrijgbaar in aluminium, brons, messing, kunststof, rvs en een matte nikkel uitvoering.

Deze keuzehulp komt voor in